Як відновити закриту вкладку в браузерах

Дуже часто в процесі переходу між вкладками в браузері відбувається так, що ненавмисно закриваєш потрібну сторінку. Як бути в такій ситуації? Адже буває, що на пошуки саме цього сайту пішла купа часу. Невже потрібно починати все заново? На щастя, існує «історія відвідувань», там зберігаються всі відвідані вами сайти за певний часовий проміжок. Це можуть бути останні кілька днів або місяців. У цій статті детально розберемо, як в різних браузерах відкрити закриту вкладку. Давайте почнемо! Поїхали!

У Google Chrome

Для Chrome всього є три способи. Перший - найбільш легкий і зручний. Як тільки ви ненароком закрили потрібну веб-сторінку, натисніть комбінацію клавіш Ctrl + Shift + T і сайт відразу ж повернеться на місце. Другий спосіб - це в принципі те ж саме, тільки для нього вам не потрібні клавіші. Перейдіть в меню Google Chrome (іконка з трьома горизонтальними лініями в правому верхньому куті) і в списку виберіть пункт «Знову відкрити закриту вкладку». Третій спосіб - відкрити історію браузера і відновити веб-сторінку вже звідти. Ви можете перейти туди через меню Хрома або комбінацією клавіш Ctrl + H. Далі, в списку недавно закритих сторінок виберіть необхідний і двічі клікніть по ньому мишкою.

У Mozilla Firefox

Для цього продукту підходи аналогічні. Як і в першому випадку, просто скористайтеся гарячими клавішами або відкрийте меню Firefox і зайдіть в «Журнал». Там ви виявите пункт «Нещодавно закриті вкладки», в ньому можна буде переглянути всі відвідані сайти, на які ви заходили останнім часом. Так само, як і в випадку з Хромом, вибираєте потрібний і відновлюєте його подвійним кліком. Перехід в журнал Firefox можна здійснити і за допомогою тієї ж комбінації клавіш, яка використовується в хром.

Opera

Тепер розберемося, як повернути закриту сторінку сайту в Opera. І знову перший спосіб полягає в тому, що потрібно просто натиснути Ctrl + Shift + T. Другий варіант - клацніть правою кнопкою миші по області панелі вкладок. У списку виберіть пункт «Відкрити останню закриту вкладку». Третій варіант - перейти в "Недавно закриті». Зробити це можна клікнувши по спеціальній піктограмі в верхньому лівому кутку. І четвертий спосіб - зайти в історію відвідувань. Потрапити туди можна через меню Opera або відомої комбінацією, згаданої вище.

Яндекс

Тут підходи залишаються стандартними. Натисніть Ctrl + Shift + T, щоб відновити нещодавно переглянуту веб-сторінку або перейдіть в історію браузера. Зробити це можна через меню Яндекса. Так як Яндекс розроблявся на основі Google Chrome, то цілком логічно, що подібні процедури є абсолютно ідентичними.

Internet Explorer

Для користувачів Internet Explorer існує два методи:

  • Стандартний. За допомогою Ctrl + Shift + T.
  • В панелі, яка розташовується під адресним рядком, виберіть «Сервіс», в списку натисніть на пункт «Відкрити знову останній сеанс перегляду». Після цього відкриються всі веб-сторінки, які ви відвідували під час останнього сеансу в Internet Explorer, на момент закриття програми.

Як бачите, для всіх найпопулярніших браузерів є загальний підхід. Існують стандартні комбінації кнопок, однаково працює для Google Chrome, Opera Mozilla Firefox, Яндекса, Internet Explorer і інших менш популярних програм. Відмінність полягає лише в особливостях інтерфейсу кожного продукту. Тобто одні й ті ж кнопки можуть мати різні назви. Тепер ненароком закрита сторінка більше не стане для вас неприємністю. Пишіть в коментарях була корисна вам ця стаття і питайте всі запитання по розглянутій темі.