Підключення принтера по локальній мережі

В офісних установах найчастіше в одному кабінеті знаходяться кілька робочих місць, обладнаних комп'ютерною технікою, що дозволяє виконувати множинні виробничі завдання. Однак принтер для здійснення друку досить часто встановлюється тільки в єдиному екземплярі. Тому доводиться користуватися переносними флешками, щоб мати можливість роздруковувати різні документи. Зараз існує безліч практичних ідей, як підключити принтер по локальній мережі. Орієнтуючись на один із запропонованих методів, вдається забезпечити комфортну і швидку роздруківку документів кожному користувачеві, комп'ютерна техніка якого підключена до друкувального апарату по локальній мережі.

У великих офісах немає сенсу використовувати окремі принтери для кожного ПК

Налаштування головного ПК

Щоб кожен отримав можливість користуватися одним і тим же периферійним пристроєм, слід внести деякі зміни в налаштування друку.

Налаштування принтера по мережі починається з того, що на головному персональному комп'ютері, до якого здійснено підключення єдиного друкувального апарату, вносяться зміни, що дозволяють забезпечити безперешкодний доступ через мережу всім іншим офісним співробітникам.

Додавання локального пристрою

Коли чекає серйозна задача підключити апарат для роздруківки до локальної мережі, щоб кожен користувач отримав вільний доступ до друку, потрібно спочатку визначити, до якого ПК буде підключений принтер.

Важливо враховувати, що такий комп'ютер повинен мати прийнятні технічні ресурси, щоб забезпечити ефективну роботу і не допустити зависань. Далі слід підключити апарат до комп'ютерної техніки через USB-шнур. Комп'ютер сам визначить нове виявлений пристрій і запропонує встановити відповідні драйвера. По завершенні установки драйверів і роздруківки пробної сторінки можна слідувати подальших рекомендацій, як налаштувати принтер по мережі.

Дуже важливо надати спільний доступ до зазначеного друкувального апарату по створеної мережі. Спочатку заходять в Панель управління, після чого здійснюють перехід на вкладку «Принтери і факси». Там будуть відображені всі виявлені пристрої, що знаходяться в локальній мережі. Слід вказати саме те, до якого планується забезпечити загальний доступ.

За необхідної іконці потрібно натиснути правою кнопкою миші і перейти на вкладку «Властивості». У діалоговому вікні потрібно вибрати «Доступ». Саме там знаходиться функція, що забезпечує доступ периферійного апарату до всіх інших комп'ютерів, а також саме на цьому етапі присвоюється ім'я мережі.

На вкладці «Безпека» встановлюється дозвіл для всіх користувачів локалки. На цьому настройка принтера по локальній мережі з головного комп'ютера підходить до завершення, однак вкрай важливо без помилок налаштувати всі інші комп'ютери, що знаходяться в локальному просторі.

Налаштування інших локальних комп'ютерів

Кількість комп'ютерів, які можуть бути залучені в локальну мережу, не обмежується. Все залежить від виробничих завдань або приватних інтересів. Кожен ПК може користуватися ресурсами друку, якщо його попередньо правильно налаштувати.

Налаштування мережевого друку

Важливо запам'ятати, що головний комп'ютер і сам друкує апарат повинні бути обов'язково включені, інакше роздруківка буде неможливою. Саме на цей параметр також звертають пильну увагу, коли вибирають комп'ютер, до якого здійснюється підключення периферійного обладнання.

Для того щоб підключити мережевий апарат для здійснення роздруківок, потрібно увійти в Панель управління, перейти в «Пристрої та принтери», далі на горизонтальній панелі задач знайти вкладку «Додавання». Клікнувши по ній, ПК самостійно запустить пошук доступного друкувального пристрою, через деякий час з'явиться список всього знайденого периферійного обладнання.

У більшості випадків буде знайдений один доступний принтер, хоча можуть бути виявлені і кілька пристроїв. Користувач зобов'язаний виділити тільки той апарат, з якого передбачається в майбутньому здійснювати роздруківку документів.

На щастя, сучасні операційні системи влаштовані так, що здатні самостійно знаходити необхідні драйвера, тому особливої ​​участі користувача тут не потрібно, крім підтвердження бажаного вибору периферійного обладнання. Операційна система сама знайде драйвера, сама здійснить інсталяцію, тому необхідно просто дочекатися успішного завершення процесу.

Лише в окремих випадках може статися так, що пошук драйверів завершиться невдачею, вони просто не будуть виявлені. Це трапляється, коли немає доступу до інтернету, а на жорсткому диску ПК драйвера ще не введено. В цьому випадку користувачеві необхідно або скачати драйвера з іншого ПК, який має вихід в глобальну павутину, або скористатися дисками, які поставлялися з пристроєм для роздруківки. На жаль, іншого виходу немає, інакше підключити друкувальний периферійне устаткування просто не вдасться.

Ще один важливий момент: на мережевому обладнанні повинен бути виставлений обов'язково параметр «Пристрій за замовчуванням», щоб можна було відразу запускати процес роздруківки, без необхідності кожного разу вибирати мережеве ім'я в вікні вибору пристрою.

Установка доступного друкувального периферійного обладнання в умовах офісу або в будинку не супроводжується труднощами. Дуже важливо дотримуватися рекомендацій фахівців, завдяки яким друк документів з будь-якого ПК буде здійснюватися без проблем.