Кращі антивіруси для ОС Windows Phone

Підприємство Microsoft представило свою ОС для мобільних телефонів шість років тому. З тих пір користувачі почали цікавитися питанням, як захистити смартфон від вірусних програм і яким антивірусним засобом для Windows Phone краще користуватися. Сьогодні виділяють кілька типів утиліт, за допомогою яких вдається захистити обладнання від атак зловмисників. Розберемося детальніше, який з інструментів найкорисніший і чи можна обійтися без подібного ПО.

Основну захист забезпечує штатний програмне забезпечення

погляд розробника

За твердженнями співробітників Microsoft, створене ними ПО повністю захищене від хакерських нападів, тому користуватися будь-якими антивірусами немає ніякого сенсу. Домогтися цього вдалося, виключивши можливість використання телефону сторонніми додатками. Іншими словами, користувач зможе встановити будь-яку програму тільки через Windows Phone Store і ніяк інакше, а значить, шкідливим утилітам не вдасться заволодіти важливими важелями управління гаджетом.

Розробники в режимі realtime оцінюють безпеку додатків, які можна отримати з офіційного онлайн-маркету. Таке рішення дає можливість виключити потрапляння вірусів в ОС.

Наш розум піддає хоч би яку інформацію сумнівам, чи не стало винятком і висловлювання керівництва Microsoft. Про пролом в безпеці заговорили частіше останнім часом, у всесвітній павутині раз по раз з'являються повідомлення про атаки хакерів на мобільні телефони Windows Phone 8.

погляд користувача

Рядовий користувач намагається перестрахуватися, незалежно від запевнень девелопера. Тим більше що в глобальній мережі вже представлено кілька утиліт для захисту приладів, які працюють під ОС від Microsoft, розглянемо детальніше їх.

AVG

Пару років тому підприємство AVG прийняло рішення створити антивірус спеціально для Windows Phone. Ось основні характеристики розробки:

  • захист від небезпечних завантажень;
  • опція блокування шпигунських програм, вірусів;
  • повідомлення про отримання пошти з вірусами;
  • надійне збереження інформації, високорівневе шифрування паролів;
  • захист від дій шахраїв і спаму.

Базова версія утиліти пропонується безкоштовно, якщо ви хочете утилізувати всі можливості, придбайте повний комплекс послуг від AVG.

Kaspersky

Корпорація Kaspersky також прийняла рішення створити свою версію захисного ПЗ для Windows Phone. Інструмент можна отримати безкоштовно на сайті фірми.

можливості:

  • захист корпоративної інформації на особистих пристроях;
  • функція Анти-Злодій;
  • захист від фішингових посилань і спаму;
  • блок несанкціонованої прошивки;
  • зручне управління пристроєм.

підсумки

Питання, який антивірус для Windows Phone краще, до сих пір можна вважати риторичним. Вважається, що ця ОС є найбільш безпечною в сучасному світі. Файли запускаються спочатку в пісочниці і не можуть заважати роботі системних компонентів. Якщо хочете організувати додатковий захист, існують рішення від підприємств AVG і Kaspersky. Краще за все не намагатися встановити сторонні утиліти для обходу офіційного Маркета, цього буде достатньо для забезпечення надійної роботи.