Як з'єднати телефон і Bluetooth-гарнітуру?

Bluetooth-гарнітура - незамінна річ для людей, які проводять багато часу в спілкуванні по телефону Андроїд. Вона дозволяє залишити руки вільними, не відриваючись від дзвінка, і особливо стане в нагоді автомобілістам, які постійно перебувають в русі або просто для того, щоб зробити спілкування більш комфортним.

Гарнітура дозволяє користувачам завжди залишатися на зв'язку

Багато з нас, купуючи аксесуар «вільні руки», не знають, як підключити гарнітуру блютуз до телефону. Насправді, робиться це досить просто, тому давайте дізнаємося, як встановити з'єднання швидко і самостійно.

підключення гарнітури

Як налаштувати блютуз-гарнітуру на Андроїд або пристроях інших марок? Перш ніж підключати її, переконайтеся, що на смартфоні є функція Bluetooth - в принципі, вона є в будь-якому сучасному гаджет. Ще бажано, щоб обидва пристрої були заряджені, щоб процес блютуз підключення їх не був перерваний, якщо телефон або гарнітура розрядяться.

Отже, пару між телефоном на платформі Андроїд або з іншого будь-якою системою і Bluetooth-гарнітури відбувається наступним чином:

  • Увімкніть hands-free аксесуар, активуйте Bluetooth у телефоні - її ви знайдете в Настройках, незалежно від виробника чи системи на гаджеті;
  • Тепер на блютуз-гарнітуру слід знайти функціональну клавішу, яка переведе її в режим сполучення. У більшості випадків потрібно затиснути головну клавішу і потримати її кілька секунд. Якщо світлодіод став блимати різними кольорами після включення і затиснення кнопки, значить, вона перейшла в режим сполучення;
Зверніть увагу! Найчастіше, якщо ви тільки купили блютуз-гарнітуру, і раніше вона не використовувалася для з'єднання, її можна не перекладати в стан сполучення, а просто включити - перший раз вона автоматично налаштовується в такому режимі. Однак якщо ви не змогли об'єднати її з телефоном Андроїд таким чином, скористайтеся вищенаведеної рекомендацією.
  • Повертаємося до свого телефону - знайдіть пристроїв з активованою функцією Bluetooth;
  • Коли в списку з'явиться назва вашого блютуз-пристрої, виберіть його і встановіть підключення - не забудьте помістити пристрою близько один до одного;

  • Якщо Андроїд вимагає ввести пін-код, використовуйте комбінацію з чотирьох нулів, код 1234, 9999 або 0001 - це найбільш поширені паролі для з'єднання;
  • Після того як сполучення буде закінчено, відкрийте на телефоні з'явилося підключення з блютуз-гарнітурою і відзначте галочкою пункт «Звук під час виклику» - це необхідно, щоб при отриманні або здійснення дзвінків весь звук переносився в аксесуар.

Що робити, якщо не виходить встановити підключення?

У деяких випадках Андроїд або пристрій на іншій платформі в упор не підключає гарнітуру, і справа може бути зовсім не в тому, що вона перестала працювати. Чому аксесуар не працює правильно? Щоб перевірити це, пропонуємо виконати наступне:

  • Переконайтеся, що Bluetooth-пристрій включено. Можливо, ваша модель включається не коротким, а тривалим натисканням або на ній є окрема кнопка харчування, а ви пробували активувати її через головну клавішу;

  • Перевірте сполучення - як уже говорилося, раніше налаштовану блютуз-гарнітуру при підключенні до іншого телефону Андроїд потрібно привести в режим сполучення, щоб останній її побачив. Те ж стосується і нових пристроїв hand free - не завжди при першому запуску автоматично включається сполучення, іноді активувати цей режим потрібно вручну, а як це робиться, ми вже уточнювали раніше;
  • Можливо, ви не дочекалися закінчення процесу сполучення або щось обірвалося, і його потрібно повторити;

  • Дізнайтесь, чи не розряджена батарея - так, в такому маленькому аксесуар теж є свій акумулятор або батарейка, яка після тривалого користування обладнанням виходить з ладу і вимагає заміни. До речі, коли гарнітура Bluetooth довго лежало в магазині, воно і в такому випадку може розрядитися. Тому, якщо пристрій не працює, це не привід одразу ж думати, що це поломка.

Тепер ви знаєте, як підключити Bluetooth-гарнітуру до телефону Андроїд і правильно її налаштувати. Як бачите, процес цей дуже простий, виконується швидко і легко. Якщо ж ви зіткнулися з неполадками в роботі аксесуара, зверніть увагу на можливі причини і способи усунення проблем, після чого ви напевно зможете продовжити комфортне користування бездротовим зв'язком.