Як позбутися від помилки 797

Свідоцтво про помилку 797 з'являється у користувачів, що використовують тунельні з'єднання VPN або PPPoE. Повідомлення про помилку свідчить про те, що не вдається підключитися, оскільки модем не був знайдений або зайнятий. Однак, це не означає, що винувато саме пристрій. Є різні причини появи такої проблеми. У цій статті розберемо основні з них, а також шляхи їх вирішення.

В першу чергу слід перевірити всі мережеві настройки

Перша і найбільш поширена причина - збій в роботі з'єднання. Щоб виправити це, необхідно просто перебудувати підключення. Відкрийте «Центр управління мережами і загальним доступом», знайти його можна в Панелі управління. І у вікні натисніть на «Змінити параметри адаптера». Тепер потрібно клікнути по підключенню і вибрати «Видалити». Після цього перебудували підключення.

У абонентів з кабельним підключенням причиною помилки можуть бути неправильні мережеві настройки. У мережевих підключеннях знайдіть той самий сполука, що належить до модему. Тепер відкрийте його властивості та натисніть (подвійним кліком) на пункт «Протокол Інтернету IPv4». Там вам буде потрібно відзначити: «Отримати IP-адресу автоматично» і «Отримати адресу DNS-сервера автоматично». Після цього повторіть всі ці дії, але тільки вже з «високошвидкісне підключення».

Також причиною помилки 797 може бути фаєрвол, який блокує PPPoE-з'єднання. Це актуально для користувачів, які користуються сторонніми системами безпеки. Банальне вимикання фаервола дозволить позбутися від цієї проблеми.

Для тих, хто виходить в інтернет через модем, буде актуальним таку пораду. Перейдіть у вкладку «Загальні» у властивостях підключення і в списку «Подключаться через:» відзначте пункт, що містить назву моделі вашого пристрою. Якщо в цьому переліку вже є галочка навпроти будь-якого іншого пристрою, то зніміть її. Не забувайте зберігати вироблені зміни налаштувань.

У разі якщо і цей спосіб не зміг вам допомогти, доведеться перевстановити модем. Щоб зробити це відкрийте «Програми та засоби» через Панель управління, і знайдете там програмне забезпечення від оператора, який надає вам послуги мобільного інтернету. Видаліть цю програму. Після зайдіть в «Телефон і модем». У вікні, перейдіть на вкладку «Модем». Пристрій має пропасти. Якщо цього не відбулося, вам доведеться видалити його вручну. Тепер вийдіть і перезавантажити. Після вставте пристрій в інший порт і зробіть інсталяцію ПО від вашого оператора.

Якщо жоден з наведених способів не допоміг вам позбавитися від помилки, то, найімовірніше, несправне сам пристрій. Ви можете перевірити його справність на іншому ПК. Якщо на іншому комп'ютері вдасться підключитися за допомогою цього модему, значить, щось не працює в самій системі.

Тепер ви знаєте, що робити в разі помилки 797. Залишайте в коментарях свій відгук про цю статтю і діліться своїм досвідом ліквідації подібної несправності.