Посилення сигналу 3G або 4G-модема

Стільникові оператори сьогодні максимально активно працюють над якістю покриття сигналу 3G. Користуватися інтернетом стало дуже зручно, в межах міста сигнал модему дуже високий. Все, що необхідно - обзавестися USB-модемом для ПК або ноутбука. Однак, у багатьох населених пунктах використовувати це чудо прогресу просто неможливо через слабкого сигналу, на карті досі залишається безліч так званих «мертвих зон». Розраховувати в таких місцях на хорошу швидкість інтернету не слід: швидкість тут дивно низька або зовсім неможливо «зловити» зв'язок. Справитися з цією проблемою допоможе підсилювач 3G і 4G-сигналу. Як його спорудити і правильно використовувати? Спробуємо розібратися!

Деякі населені пункти досі залишаються без інтернету

способи посилення

Досвідчені користувачі перебрали кілька варіантів, за допомогою яких можна підсилити сигнал модему, і вибрали найбільш ефективні. це:

  • покупка комплекту з 3G або 4G-репитером;
  • спорудження спеціальної антени;
  • переміщення пристрою на вулицю або ближче до вікна;
  • використання рефлектора.

перестановка модему

Якщо ноутбук з модемом 3G або 4G поставити на вулиці або ж розмістити його на підвіконні, то сигнал вдасться збільшити приблизно на 15 відсотків. Зробити вуличний модем не важко, необхідно тільки купити подовжувач USB. Рішення вважається не найкращим, але найменш витратним. Якщо говорити про недоліки, то це:

  • відсутність можливості поліпшити роботу з'єднання на телефоні;
  • наявність подовжувача призводить до втрати потужності сигналу;
  • потрібно вибрати якусь одну точку, переміщатися по будинку буде незручно;
  • швидкість змінюється не сильно.

рефлектор

Виготовити такий пристрій для модему можна навіть своїми руками. Метод вважається досить популярним, адже для створення рефлектора вам не знадобиться витрачати багато коштів і довго вивчати процес.

Сигнал модему здатний підсилити навіть друшляк, що дуже зручно, якщо мережа пропала, наприклад, на дачі. Крім того, можна скористатися банкою з жерсті, оптичним диском або звичайною каструлею. Все, що необхідно зробити - покласти модем в центр обраного вами рефлектора. Саморобний «прилад» буде фокусувати на 3G або 4G-модем сигнал.

Якщо ви вирішили скористатися кухонною каструлею, пристрій можна покласти всередину, а можна модернізувати конструкцію: припаяти на каструлю дріт, після чого помістити обладнання рівно по центру. Ще одна деталь - ноутбук повинен знаходитися неподалік, інакше сигнал ослабне, поки буде йти по кабелю.

Метод вимагає від користувача прояви якоїсь кмітливості і винахідливості. Витративши трохи часу на розробку рефлектора, ви зможете підсилити сигнал модему на ноутбуці на 20 відсотків.

Згадуючи про мінуси, зазначимо:

  • деяким користувачам не так-то просто відтворити конструкцію рефлектора;
  • виріб може бути занадто громіздким;
  • сигнал посилюється не так, як того хотілося;
  • місце, де знаходиться ваша «база», може бути не найзручнішим.

Виготовлення 3G або 4G-антени

З інструкцією можна зробити своїми руками практично будь-яку річ. Багато хто чув про антені Харченко, яка також може утилізуватися для поліпшення роботи інтернету. Для її виготовлення знадобиться розуміння роботи мікрохвильовки, а також певні навички.

Інструменти, які вам знадобляться:

  • паяльник;
  • напилок;
  • плоскогубці;
  • трубка з міді;
  • дріт (3 мм).

Основну роль тут відіграє точність розмірів всіх компонентів. Якщо допустити помилку в розрахунках, про ефективність методу можна забути.

Цікаво, що подібні антени зустрічаються і в продажу. Сигнал з їх допомогою вдається посилити до 20 дБ.

Посилити сигнал вдається не дуже сильно, реалізація відрізняється високою складністю. Крім вищеописаних інструментів, вам знадобиться перехідник, коаксіальний провід, кронштейн, пристрій для обтиску. Зробити таку конструкцію можна тільки після ретельного вивчення питання і наявності докладного креслення.

3G і 4G-ретрансляція

Це дійсно ефективний метод посилення сигналу. Виріб такого типу знижує негативний ефект від випромінювання, програма сумісна з усіма модемами, які підключаються до комп'ютера через USB. Крім того, ретрансляція відмінно працює з продукцією всіх стільникових операторів. Розбирати сам модем не доведеться, а значить, гарантія на цей пристрій збережеться.

Посилити сигнал за допомогою репитера можна і в тому випадку, якщо зловити 3G зовсім не вдається. Фахівці рекомендують пробувати різний розташування (можливо, вам знадобиться навіть забратися на горище, але результат того вартий).

У комплект входить кілька компонентів:

  • кабель, яким антену з'єднують з репитером;
  • внутрішня антена для зв'язку з абонентськими приладами;
  • посилювач сигналу;
  • зовнішня антена (потрібна для зв'язку зі станціями оператора).

Такий комплект дозволяє максимально посилити сигнал, поліпшити якість зв'язку на телефоні. Крім того, з його допомогою вам вдасться забезпечити всю сім'ю 3G і 4G. Встановлювати ретрансляція не важко і досить швидко, сама конструкція виглядає дуже ергономічно.

Як бачимо, існує кілька методів, що дозволяють своїми руками поліпшити якість сигналу 3G і 4G. Проте найбільшою ефективністю володіє комплект з репитером, який можна придбати в спеціалізованому магазині. Зазначений прилад дозволить забути про проблеми з інтернетом!