розблокування смартфона

Улюблений смартфон в один момент здатний принести масу розчарувань, зіпсованих нервів і тривалих переживань. І все це через те, що він раптово заблокувався, а графічний ключ або не приймається системою, або був забутий. Безумовно, ситуація неприємна, але вона не варта того, щоб втягувати себе в нервові потрясіння.

Часто виникають ситуації, коли власник телефону забуває пароль для розблокування

Існують способи, що дозволяють вирішувати проблеми, пов'язані з блокуванням смартфонів. До того ж таких способів достатню кількість, тому кожен може спробувати знайти для себе оптимальний варіант. Розблокувати смартфон можуть і в сервісному центрі, якщо власник забув пароль. Слід враховувати, що гарантійне обслуговування не поширюється на таку ситуацію, тому доведеться оплатити роботу майстрів сервісного центру. На жаль, вартість роботи фахівця, який зумів розблокувати смартфон, зняти графічний ключ, - не маленька, тому краще спробувати самостійно здійснити такі дії, попередньо ознайомившись з процедурою розблокування.

Ефективні способи розблокування

Існують досить ефективні способи, що дозволяють без особливих труднощів розблокувати смартфон, якщо з необережності був кілька разів введений неправильний пароль. Така ситуація знайома багатьом батькам, якщо їх маленькі діти сприймають смартфон в якості цікавої іграшки. Телефон може блокуватися і в тих випадках, коли в певний момент сам власник придумав графічний ключ, ввів його, але ніде не зафіксував, сподіваючись на свою пам'ять, яка згодом його все-таки безжально підвела і створила таку небажану ситуацію.

Зняття пароля за допомогою SMS

Після придбання телефону, коли у власника виникає бажання встановити графічний ключ, щоб запобігти несанкціонованому користування гаджетом, найкраще здійснити деякі дії, що дозволяють згодом легко розблокувати смартфон.

Для цього цілком достатньо заздалегідь встановити додаток SMS Bypass. На жаль, за такий додаток доведеться заплатити або знайти піратську версію. Чесніше буде все-таки заплатити і користуватися якісним продуктом, тим більше що вартість такого додатка невелика і складає близько одного долара.

Встановивши додаток SMS Bypass, слід підтвердити запит про дозвіл користування Root-правами. Тепер, якщо власник ненавмисно забув пароль, буде достатньо надіслати на номер телефону sms зі спеціальним текстом - 1234, після чого смартфон перезавантажиться і пароль буде знято.

Якщо ж причиною блокування є графічний ключ, то в текст повідомлення додають, крім цифр, ще й слово reset. Смартфон також після таких дій успішно запуститься, чим порадує власника.

Не слід впадати у відчай, якщо заздалегідь встановити такий додаток не вдалося або про нього власник абсолютно нічого не знав. Існує можливість встановити такий додаток навіть після того, як господар телефону забув пароль і він був заблокований.

Слід підключити смартфон до ПК, увійти в обліковий запис Google, встановити додаток і розблокувати гаджет описаним вище способом.

Зняття графічного ключа

Графічний ключ - це найбільш часта причина, що провокує блокування гаджета. Цифровий пароль власники часто використовують для багатьох акаунтів, асоціюють їх із знаменними життєвими датами, тому їх забувають набагато рідше. Графічний ключ являє собою набір жестів, символів, які тільки в перший момент здаються простими, але через певний період часу, згадати його виявляється важко.

Якщо власник смартфона раптом забув графічний ключ, то розблокувати смартфон все-таки можна, для цього досить зробити дзвінок, скориставшись іншим телефоном. Беручи вхідний дзвінок, слід швидко увійти в меню налаштувань, перейти на вкладку безпеки і відключити графічний ключ.

Якщо хто-небудь забув пароль, а в безпосередній близькості відсутній той, хто зміг би здійснити виклик, можна скористатися наступним способом, який практично ідентичний попередньому. Під час набору номера слід встигнути захопити інформаційний рядок, що знаходиться у верхній частині екрану. Якщо це вдалося, то далі слід зайти в налаштування і відключити графічний ключ.

Зайти в налаштування безпеки вдається і в тому випадку, якщо батарея смартфона практично розрядилася. На екрані з'являється попереджає запис, завдяки якій можна увійти спочатку в меню батареї, а потім в настройки безпеки і аналогічним способом розблокувати гаджет.

Розблокування за допомогою інтернет-ресурсів

Розблокувати смартфон можна за допомогою інтернет-ресурсів, якщо власник геть забув пароль. Особливих труднощів не з'являється навіть в цьому випадку, тому кожен, хто потрапив в настільки скрутне становище, може скористатися таким оригінальним методом.

Зняття пароля за допомогою облікового запису Google

Всім знайома ситуація, коли хтось намагається вводити кілька разів поспіль різноманітні поєднання цифр і букв, щоб відновити в пам'яті забутий пароль. Якщо ж все-таки всі спроби залишаються безуспішними, операційна система Андроїд налаштована так, що в певний момент сама запропонує ввести пароль, встановлений для входу в обліковий запис Google. Також «бажана напис» з'являється після шестиразового введення неправильного набору цифр і символів. Увійшовши в акаунт Google, смартфон вдається розблокувати автоматично.

Іноді трапляється, що «бажана напис" не з'являється навіть після багаторазового введення неправильного пароля. Це трапляється, коли відсутній зв'язок з Інтернетом, тому правильним рішенням буде здійснити перезавантаження операційної системи, вимкнувши і включивши телефон.

При включенні з'являється верхній рядок, що відповідає за підключення до Інтернету. Потягнувши за неї, залишається ввести облікові дані для Wi-Fi або мобільного Інтернету, після чого з'являється можливість увійти в обліковий запис Google і розблокувати гаджет.

Трохи ускладнюється процедура, якщо власник смартфона забув не тільки пароль самого гаджета, але і пароль облікового запису Google. В цьому випадку доведеться спочатку відновити пароль до аккаунту, після чого приступити до розблокування телефону. Відновити доступ до аккаунту можна при підключенні мобільного пристрою до Інтернету.

Для цього слід здійснити екстрений виклик, після чого швидко набрати комбінацію - * # * # 7378423 # * # *. Далі, перейшовши в меню Service tests - WLAN, можна буде досить просто підключитися до Wi-Fi, а всі подальші дії здійснюються, строго дотримуючись інструкцій сервісу Google.

Забезпечити підключення до Інтернету можна за допомогою іншої запозиченої sim-карти, яка підключена до мобільного Інтернету і на її рахунку достатню кількість коштів для користування інтернет-ресурсами.

Ще одним із способів забезпечити доступ до Інтернету, якщо власник забув пароль і телефон був заблокований, є підключення гаджета до маршрутизатора, але для цього буде потрібно LAN-перехідник. Навряд чи у кожного користувача він є в наявності, швидше за його доведеться додатково купувати, тільки важливо пам'ятати, що такий перехідник підходить не для всіх смартфонів, тому його придбання, супроводжуване додатковими витратами, може бути марним.

Якщо ж все-таки вдалося підключити через LAN-перехідник смартфон до маршрутизатора, тим самим забезпечивши доступ до Інтернету, то розблокування здійсниться автоматично.

Існують ще кілька способів, які можна використовувати, якщо власник смартфона забув пароль, але вони супроводжуються вже підвищеним ризиком, оскільки доводиться вручну видаляти програмні файли. Якщо буде допущена помилка по необережності, то операційна система вийде з ладу. Відновити все, звичайно, можна, але для цього буде потрібно багато часу і додаткових знань. Саме тому спосіб розблокування смартфона вручну недосвідченим користувачам краще не застосовувати.

Отже, кожен власник телефону повинен розуміти ступінь відповідальності при установці пароля. Якщо ж встановивши ключ, він його все-таки забув, то впадати в паніку не слід, доцільніше скористатися перерахованими вище радами.