Як перевернути зображення на екрані ноутбука

Часто буває, що внаслідок випадкових натискань клавіш комп'ютера монітор перевертається або ж вам зручніше продемонструвати щось в перевернутому стані. Дуже мало людей знають, як привернути екран на ноутбуці, при цьому набагато більше число користувачів стикалися з цією випадково виниклою проблемою. Складного в цьому нічого немає, і повернути все на свої місця можна трьома способами:

  • Комбінацією клавіш на клавіатурі;
  • Через настройки в панелі управління;
  • Через панель управління графічним драйвером вашого ноутбука.

Для користувачів найпростіше повністю відключити можливість розвороту

Дуже легко розгорнути зображення комбінацією гарячих клавіш. Досить натиснути разом Ctrl + Alt + будь-яка зі стрілок на клавіатурі. Кожна зі стрілок відповідає за різні повороти екрану:

  • Вниз - перевертає вверх ногами;
  • Вгору - повертає в стандартне положення;
  • Вправо - перевертає під прямим кутом в праву сторону;
  • Вліво - перевертає під прямим кутом в ліву сторону.

Швидкий доступ можна відключити, щоб більше випадково не перекинути картинку. Щоб зробити це, просто клікніть по робочому столу правою кнопкою миші і виберіть в списку «Параметри графіки», там же переходите на «Комбінації клавіш» і вибираєте «Вимкнути». Усе. Тепер можна не переживати, що через випадкових натискань щось зіб'ється.

У разі якщо модель вашого ноутбука досить стара, при цьому встановлена ​​нова версія операційної системи Windows, то такий спосіб може не спрацювати. Якщо у вас все саме так, переходьте до наступного методу.

Для комп'ютерів з графікою Nvidia:

Натисніть правою кнопкою миші по робочому столу і виберіть «Відкрити Панель управління NVIDIA»

Далі потрібно перейти в «Дисплей», де ви знайдете вкладку «Поворот дисплея». Там вже ви зможете налаштувати поворот зображення, клікаючи по стрелочкам, що показує напрямок повороту.

Для AMD Radeon

Тут також необхідно зайти в панель управління відеокартою, а далі в «Менеджер дисплеїв». Там знаходяться всі необхідні настройки.

Якщо у вас встановлена ​​відеокарта Intel, вона також може бути вбудованою при наявності відеокарти від NVIDIA або AMD, то потрібно натиснути правою кнопкою миші по робочому столу і зайти в Graphics Options, далі Rotation і там вже вибрати кут розвороту.

Наступний спосіб - розгорнути зображення, використовуючи вбудовані засоби Windows. Для цього треба зайти в Панель управління комп'ютера, де необхідно перейти в розділ «Екран», далі «Налаштування параметрів екрану». Розвертайте дисплей, шляхом вибору типу орієнтації в списку.

За допомогою ось таких нехитрих дій ви легко можете управляти поворотом екрану вашого ноутбука. Діліться своєю думкою про те, чи була вам корисна ця стаття, пишіть в коментарях, як саме ви впоралися, і чи виникали у вас які-небудь труднощі при вирішенні цієї проблеми.