Skype на планшеті: підключення та налаштування

вступ

Кожен з нас користується різними видами зв'язку. Незважаючи на поступове здешевлення технологій, деякі послуги все ще залишаються досить дорогими. Разом з тим, розвиваються різні інтернет-месенджери. Скайп став одним з перших продуктів, що дозволяють здійснювати безлімітні дзвінки, причому не тільки голосові, але і відео. Сьогодні він придбав величезну популярність, і людей, які ніколи про нього не чули, практично немає. В наш час, коли багато хто має різні мобільні пристрої, не потрібно бути прив'язаним до комп'ютера, щоб скористатися Skype. Розглянемо докладніше, як підключити і налаштувати Скайп на планшеті під різними операційними системами.

Користувачі використовують Скайп для листування та дзвінків

Завантаження і установка

На планшеті може використовуватися одна з трьох операційних систем: Android, iOS і Windows. Для кожної з них розроблено додаток для дзвінків через Скайп. Їх базові можливості абсолютно однакові: голосові і відеодзвінки між користувачами програми, дешеві міжнародні телефонні виклики, відправлення повідомлень, можливість синхронізувати контакти з телефонною книгою. Може тільки дещо відрізнятися процедура установки і кількість налаштувань. Щоб інсталювати на планшет додаток Скайп, виконайте наступні дії:

Android. Відкрийте програму Play Маркет, введіть в пошуковому рядку Skype, перейдіть на сторінку додатка і виберіть «Встановити». Після цього система запропонує підтвердити дозвіл на доступ до різних функцій планшета. Через пару секунд Скайп буде встановлений.

iOS. Процедура аналогічна тій же, що і на планшеті Android. Увійдіть в iTunes, введіть в рядку пошуку Skype, перейдіть на сторінку програми. Потім виберіть кнопку «Безкоштовно» - «Встановити».

Windows. Будемо вважати, що планшет працює на Windows 10, яка є найпопулярнішою для планшетів, і Microsoft останнім часом примусово оновлює на неї всі пристрої. Кращим варіантом буде скачати настільну версію програми, так як версія для сенсорних екранів істотно поступається за можливостями.

Перший запуск

Запустіть на планшеті програму після установки. Якщо у вас вже є обліковий запис, наприклад, після створення на комп'ютері, просто введіть її дані у відповідних полях і натисніть стрілку для входу в програму. Якщо ви ніколи раніше не реєструвалися, можна зробити це зараз. Придумайте нікнейм, пароль, додайте своє ім'я та адресу електронної пошти. Вхід відбудеться автоматично. Почніть додавати контакти і дзвонити своїм друзям і знайомим. Примітно, що на всіх операційних системах меню виглядає практично однаково.

Меню налаштувань

Кількість налаштувань відрізняється від версії операційної системи. Так склалося, що найменшу кількість їх - на iOS, а найбільше - на Windows.

Android. Відразу потрібно включити програму. Після її запуску проведіть пальцем від лівого краю екрана, щоб вискочило додаткове меню, а потім перейдіть в «Налаштування». У свою чергу, вони поділені на кілька підрозділів.

  • Смайли і модзі - вибір анімованих або великих смайлів і тип з'єднання для завантаження модзі.
  • Налаштування повідомлень - виберіть, про які події ви хочете отримувати повідомлення, а також їх вид.
  • Контакти - налаштувати сценарій використання телефонної книги. Виберіть, копіювати чи контакти Скайп в телефонну книгу і додавати чи абонентів з неї в список контактів Скайп.
  • Конфіденційність - автоматичний вхід без постійного введення пароля, від кого приймати дзвінки та повідомлення, показ реклами, за якими параметрами вас можуть знайти.
  • Голосові та відеодзвінки - настройка якості відео, фонового дзвінка і автоматичного прийому.
  • Установка з'єднання - використання Skype Wi-Fi.
  • Чати - можна відзначити всі повідомлення прочитаними.
  • Підтримка - посилання на сторінку підтримки та зворотного зв'язку.

iOS. Запустивши головне вікно Skype, перейдіть у вкладку «Мої дані» і виберіть меню «Налаштування». Можна встановити такі можливості:

  • Повідомлення чату - настройка пуш-повідомлень, звукового і віброоповещенія.
  • Конфіденційність - відображення аватара, причому можна налаштувати коло контактів, які будуть його бачити, і настройки інформації, по якій вас зможуть знайти.
  • Контакти - автоматичне додавання контактів з телефонної книги.

Windows. Спочатку потрібно включити Skype. Після того, як ви зайдете в меню програми, натисніть «Інструменти» - «Налаштування». Змінити можна дуже багато параметрів, вони поділені на кілька груп. Давайте розглянемо докладніше.

  • Основні - налаштування автозапуску, можливість налагодити мікрофон і камеру, зміна мелодій повідомлень, активація перекладача і Skype Wi-Fi.
  • Безпека - від кого приймати дзвінки та повідомлення, дозвіл показувати рекламу, а також список заблокованих користувачів.
  • Сповіщення - відображення сповіщень на робочому столі, зміна мелодій дзвінка і сповіщень.
  • Дзвінки - від кого приймати дзвінки, можна перевірити камеру, переадресація викликів, голосова пошта.
  • Чати і SMS - настройка гарячих клавіш, зміна шрифту, вибір папки для збереження отриманих файлів, візуальне оформлення, установки відправляються СМС-повідомлень.
  • Додатково - використання Skype в зовнішніх програмах, автоматичне оновлення, налаштування інтернет-з'єднання і комбінацій клавіш.

Додавання контактів

Android. Перейдіть в середню вкладку контактів, в нижньому кутку натисніть на значок з плюсом, додайте контактні дані та надішліть запит.

iOS. Перейдіть в головному меню у вкладку «Контакти», натисніть іконку додавання, введіть логін, адресу пошти або ім'я. Надішліть запит на додавання.

Windows. Під вашим фото натисніть на пошуковий рядок і введіть потрібні дані, після чого відішліть запит.

здійснення дзвінків

Процедура здійснення дзвінків на планшеті не відрізняється на всіх платформах. Перейдіть в списку контактів на потрібний вам адресат, у верхній частині екрану натисніть на значок трубки або камери, щоб зателефонувати звичайним дзвінком або через відеокамеру.

висновок

Додаток Скайп для мобільних пристроїв є дуже зручним на всіх платформах і дозволить вам завжди залишатися на зв'язку зі своїми друзями і родичами, достатньо лише підключити планшет до інтернету. Пристрій зможе включити камеру автоматично.

Сподіваємося, ми змогли вам допомогти в його налаштуванні. У коментарях запрошуємо вас залишати відгуки про роботу програми на вашому планшеті.