Все про IPTV-телебачення

Вступ. Роль телебачення сьогодні

Безсумнівно, буде нерозумно вважати, що з появою Інтернету роль телебачення відійшла на другий план, тому що більша частина населення дивиться цікавить контент в глобальній мережі. Треба відзначити, що це більше стосується перегляду невеликих відеороликів на сервісі YouTube, проведення часу в соціальних мережах та інших подібних операцій. Але озирніться, адже у вас помилкова думка про те, що зараз майже ніхто не дивиться телевізор. Навіть у вас вдома, крім вас, телевізор дивляться всі, та й ви ненароком самі дивитесь. Природно, заперечувати зручність Інтернету не можна. Давайте подивимося, що приніс нам Інтернет і які недоліки він має перед телебаченням.

Користувачі вже звикли до хорошого сигналу і відмінній якості

Переваги та недоліки перегляду контенту в Мережі

Найбільш значущим плюсом перегляду, наприклад, фільмів в Інтернеті є відсутність реклами. Це стосується, звичайно ж, легального контенту. На сторонніх онлайн-ресурсах, які пропонують подивитися той чи інший фільм, всюди реклама, яка порядком виводить людину з себе. Навіть ці самі ігрові автомати, казино або рекламні ролики компаній - все це змушує людину швидше ненавидіти продукт, ніж проявляти інтерес. Але самі посудіть, людям, що створили той сайт, теж потрібно їсти, пити, а за фільми ви платити не хочете, ось і отримуйте тоді настирливі рекламні банери і ролики. Можете повірити, скачавши фільм з того ж iTunes, ви не отримаєте ні реклами, ні чогось подібного.

Наступним плюсом буде висока якість зображення і звуку (якщо виводять пристрої підтримують ці функції). Ви можете подивитися фільм в HD або FULL HD якості, якщо вам це дозволяє швидкість вашого Інтернету. Наприклад, по телевізору ви таким якістю не зможете насолодитися, навіть кабельне телебачення має далеко не всіма каналами з високою роздільною здатністю. Набагато приємніше скачати фільм, записати на флешку і включити на великому екрані або ж подивитися, лежачи на ліжку, на своєму планшеті, або телефоні. Загалом, тут кожен знайде собі спосіб.

А наступне властивість буде ставитися і до переваг, і до недоліків. Це відкритий доступ до будь-якого контенту. З одного боку, ви можете дивитися саме те, що вам сподобається або читати тільки ті статті, що вам будуть цікаві. Але в такому вигляді інформація ризикує залишитися невідомою, так як телебачення в цьому плані має свої переваги. Припустимо, певна програма по ТБ збирає всі найсвіжіші дані про ту чи іншу подію зі всіляких джерел і представляє все це в зручному для телеглядача вигляді. Наприклад, Fashion TV розповість про всі події моди в одному репортажі, тоді вам не доведеться шукати окремо кожен показ.

Наступним мінусом перегляду фільмів в Інтернеті є те, що не завжди швидкість підключення дозволяє дивитися кіно в високій якості, а якщо на супутниковому телевізорі є HD-канал з фільмами, то ви можете насолодитися приємною картинкою і її високою роздільною здатністю, тому що далеко не у всіх підключено високошвидкісне з'єднання.

Що таке IPTV і з чим його їдять?

IPTV є модернізованою технологією, яка представляє собою перегляд телевізійного контенту через Всесвітню павутину. Виходить, що для використання цієї технології вам не потрібні додаткові кабелі, антени, супутникові тарілки або інше подібне устаткування. Все, що потрібно для роботи IPTV, так це телевізор або комп'ютер з виходом в Інтернет. Однак варто зазначити, що для перегляду IPTV вам буде потрібно спеціальна приставка для телевізора або додаткове програмне забезпечення для комп'ютера. Такий спосіб перегляду телебачення має величезну кількість плюсів:

  • По-перше, якість зображення і звуку набагато вище, ніж у звичайного ТБ (кабельне, супутникове). Тобто ви з легкістю можете подивитися який-небудь шикарний кінофільм в найвищій якості (HD або FULL HD) і прекрасному 5.1-канальному аудіо (Dolby Digital), а якщо у вас встановлена ​​хороша аудіосистема (наприклад, домашній кінотеатр), то ви точно будете задоволені.

  • По-друге, можливість використання інших інтернет-ресурсів (онлайн-кінотеатри, ігри та інші). Також ви можете створити свій плей-лист, щоб самому не перемотувати канали, а подивитися «одним кліком».
  • Не потрібно проводити додаткові дроти, кабелі, антени, супутникові тарілки, так як потрібен лише кабель інтернету.

  • Немає обмежень по числу телеканалів (залежить від постачальника послуги), тобто ви можете підключити потрібний вам пакет, де будуть канали, які повністю відповідають вашим вимогам.

  • Оновлюваний перелік технологій, що підтримують IPTV. У вас будуть з'являтися нові функції і сервіси, які зроблять перегляд телебачення ще зручніше і комфортніше.

  • Ви можете здійснювати запис трансльованого контенту. Наприклад, якщо улюблена передача йде в один і той же час з іншого, яку ви зовсім не хочете пропустити, то ви цілком можете скористатися цією чудовою функцією.

Це далеко не всі переваги інтернет-телебачення IPTV перед простим кабельним або супутниковим. Є ще багато плюсів, які можна помітити при роботі.

Відмінності від звичайного перегляду відео в Інтернеті

Ви могли подумати про те, що навіщо купувати IPTV, якщо можна просто подивитися ТБ в інтернеті? Але ви повинні розуміти різницю між двома цими способами. Для початку дуже маленьке число каналів, які транслюють своє мовлення у вільному доступі. Навіть якщо є можливість подивитися той чи інший канал, він буде низької якості (іноді, якщо ваша швидкість висока і сервера сайту не перевантажені, ви зможете подивитися в більш високій якості). Поки ви будете шукати сторінку в Інтернеті з потрібним телеканалом, ваші нерви, швидше за все, не витримають, тому ви просто підете і включіть звичайний телевізор. Також найчастіше провайдери надають функції виходу в Інтернет і IPTV разом або ж за невисоку плату.

Також ви можете переплутати IPTV зі спеціальними приставками, які зараз набирають популярність: Android TV, Smart TV, Apple TV і інше подібне обладнання. Всі вони дають можливість перетворити ваш телевізор в потужне мультимедійний пристрій, який має величезні переваги перед звичайними ТВ. Однак для простого перегляду телеканалів такого способу буде замало, тому важливо оцінити свої потреби правильно, щоб потім не розчаруватися у своєму виборі.

Як можна дивитися IPTV на комп'ютері прямо зараз?

Ви можете абсолютно без проблем скористатися переваги цієї сучасної технології прямо зараз. Все, що вам потрібно для комфортного перегляду, це комп'ютер і Інтернет зі швидкістю не менше 5 Мбіт / с. Отже, ваші дії:

  1. У пошуковику знайдіть і завантажте будь-який додаток, яке підтримує IPTV (всім знайомий Crystal TV, Глаз.ТВ або будь-який інший).
  2. Зверніть увагу на список підтримуваних каналів і чи є платні телеканали. Наприклад, в Crystal TV потрібно платити щомісяця певну суму грошей, щоб відкрити всі канали і не бачити настирливе повідомлення, яке вискакує кожні кілька хвилин. Через деякий час такого противного поведінки бажання подивитися передачу повністю відпадає, однак, творцям теж потрібно їсти, пити, тому потрібно поважати чужу працю, тим більше що Crystal TV пропонує величезний арсенал всіляких каналів на своєму ресурсі.
  3. Тепер можете приступити до перегляду! Установка такого додатка не відрізняється від інших, тому труднощів виникнути не повинно. Головне, дотримуватися інструкції і підказкам на екрані.

висновок

Сьогодні ми познайомилися з такою чудовою сучасною технологією, як IPTV. Вона дозволяє здійснювати перегляд телевізійного контенту через Інтернет, що дає дуже багато переваг перед звичайним телебаченням, тому задумайтеся, можливо, пора йти в ногу з часом і змінити старе обладнання на нові компактні прилади.

Приємного перегляду, дорогі друзі! Не забуваємо ділитися своєю думкою в коментарях.