Встановлюємо ISP-підключення

Що таке ISP-підключення?

Насправді, ви вже знайомі з цим поняттям. ISP, скорочено з англійської «internet service provider», означає «постачальник інтернет-послуг» або по-іншому називається «інтернет-провайдер» (можна просто провайдер). Він же, в свою чергу, є організацією, що займається наданням такого товару, як вихід в глобальну мережу. Це можуть бути підключення через домашній телефон або по оптоволоконному кабелю, бездротові мережі, оренда обладнання та багато інших речей, пов'язані зі Всесвітньою павутиною. Як ви могли помітити, поняття це вам вже давно знайоме. Просто у нього з'явилося більш-менш «наукове» назва.

Кожен з користувачів інтернету хоч раз у житті стикався з інтернет-провайдерами

Як можна провести інтернет?

Практично в будь-якому малому і великому місті є інтернет-провайдери. Той же Ростелеком, наприклад, є постачальником інтернет-послуг. Виходить, щоб вам в будинок або квартиру провели мережу, досить просто написати заяву в одній з точок продажів. Якщо ви не знаєте адресу, то вам на допомогу прийдуть наступні джерела інформування:

  • Вони самі вас знайдуть. Як би смішно звучить, але прислів'я «Якщо гора не йде до Магомеда, то Магомед йде до гори» дуже добре описує цю ситуацію. Зараз практично немає житлового приміщення без виходу в глобальну мережу. У провайдерів велика конкуренція, тому вони самі намагаються знайти нових користувачів. Так що, найчастіше, команда тієї чи іншої фірми сама навідається до вас додому, представляючи послуги своєї компанії. В крайньому випадку вони всюди розвішують рекламні флаєри, банери, всілякі плакати, тому ви ніяк не пропустіть їх з поля зору.
  • Телебачення. По телевізору часто крутять рекламу, де ви можете побачити адресу місцезнаходження або телефон довідкової служби необхідного провайдера.
  • Інтернет. Невеликий парадокс, проте у Всесвітній павутині можна знайти практично будь-яку інформацію. Візьміть смартфон або попросіть друга, і він обов'язково знайде вам необхідні адреси і номери телефонів.

Ну що ж, тепер ви знаєте, як знайти провайдера (якщо з якихось незрозумілих причин він сам досі не знайшов вас). Ще необхідно ознайомитися з деякими підказками, які допоможуть вам зробити все правильно. Важливо підібрати оптимальний тарифний план. Найчастіше, працівники організації самі зроблять це за вас, підказуючи ціни і надається швидкість. Якщо ваше підключення буде через ADSL, важливо знати, яку швидкість зможе «потягнути» проведений кабель. Тобто, якщо ви підключите швидкість 70 Мбіт / с, а кабель підтримує лише 20 Мбіт / с, то вам немає сенсу переплачувати.

Також варто відзначити використання роутерів. Найчастіше, провайдери пропонують свої модеми (з підтримкою Wi-Fi). Але ви можете відмовитися і придбати в магазині зовсім інший (підходить для більш досвідчених користувачів). У домашніх умовах такого роутера вистачить з головою, тому не варто морочитися з цього приводу.

Підключення і настройка ISP

Зазвичай, установка ISP здійснюється співробітниками організації, яка в подальшому буде надавати вам інтернет-послуги. Тому настройка і підключення не повинні лягати на ваші тендітні плечі. Однак бувають випадки, коли компанія пропонує таку «допомогу» за окрему плату (може навіть більшу). Тому, про всяк випадок, ознайомтеся з невеликою інструкцією, яка допоможе дізнатися, як здійснюється установка ISP-підключення.

  1. Варто зазначити, що кабель в будинок проведе сам провайдер. Тобто, вам не потрібно займатися цим питанням. Якщо це оптоволокно, то вам потрібно буде включити шнур в роутер або модем, або ж безпосередньо до мережного адаптера комп'ютера (якщо потрібно підключити тільки один пристрій).

  1. У приватних будинках найчастіше використовується ADSL-кабель. В цьому випадку потрібно буде провести шнур від домашнього телефону до роутера, після чого переходити до налаштувань.

  1. Всі сучасні провайдери поставляють в комплекті не тільки модем, але і інсталяційний диск, який допоможе вам зробити підключення.

  1. Вам потрібно буде вставити його в дисковод комп'ютера і просто слідувати інструкції на екрані, яка допоможе вам все зробити правильно і чітко.
  2. Після цього, ви зможете виходити в інтернет і користуватися всіма його послугами. Налаштування на цьому етапі завершена.

висновок

Сьогодні ви дізналися про те, що таке ISP-підключення та як його налаштувати. Як бачите, це виявилося простим інтернет-з'єднанням, яке надає вам інтернет-провайдер. Приємного використання, друзі! Ділимося в коментарях з іншими користувачами інформацією про те, послугами якого провайдера користуєтеся ви.