Як перепрошити роутер TP-LINK TL-WR740N

Оновлення програмного забезпечення або прошивка може знадобитися в декількох випадках. Наприклад, ви налаштовуєте новий роутер, тому перед налаштуванням є сенс зазирнути на офіційний сайт виробника і якщо там є версія ПО новіше тієї, що встановлена ​​у вас, то рекомендується встановити її. Це знизить ймовірність виникнення будь-яких проблем в подальшій роботі пристрою, адже виробник постійно вдосконалює програми для свого обладнання, враховуючи помилки і недоробки попередніх версій.

Час від часу слід оновлювати мікропрограму пристрою, з метою уникнення проблем в його роботі

А якщо ваш роутер TP-LINK TL-WR740N вже налаштований і працює, але ви спостерігаєте періодичні обриви зв'язку з провайдером, втрату бездротової мережі або інші збої, то один з варіантів вирішення проблеми - знову прошити пристрій.

Порядок виконання прошивки

Щоб оновити вбудоване на маршрутизаторі TP-LINK TL-WR740N, потрібно виконати наступні дії:

  1. Подивіться на наклейці апаратну версію вашого девайса - це важливо для підбору потрібної версії прошивки.

  1. Зайдіть на офіційний сайт компанії-виробника, в розділі «Завантаження» знайдіть модель свого роутера і останню версію доступного ПО для нього. Остання версія буде першою в списку доступних завантажень.

  1. Завантажити файл з прошивкою, зберегти його на жорсткому диску.

  1. Підключити роутер одним з LAN-портів до мережевої карти комп'ютера.
  2. Зайти на веб-інтерфейс маршрутизатора за адресою 192.168.0.1.

  1. Перейти в розділ «Системні інструменти», потім на вкладку «Оновлення вбудованого ПЗ».

  1. За кнопці «Обзор» знайти папку, куди збережена прошивка.
  2. Натиснути «Оновити».

Важливі моменти при оновленні ПЗ

Якщо у вас назріла необхідність прошити маршрутизатор TP-LINK TL-WR740N, то пам'ятайте про деякі застереження, пов'язаних з цим процесом:

  1. Оновлення програмного забезпечення виконується тільки по провідному підключенню і тільки через LAN-порт. Не використовуйте для цього Wi-Fi, так як бездротова мережа може дати короткочасний збій, який непередбачувано вплине на установку прошивки.
  2. Рекомендується також відключати від нього всі інші прилади: провідні та безпровідні.
  3. Поки йде оновлення, не вимикайте роутер, або не перезавантажуйте його і не скидайте настройки. Обов'язково дочекайтеся закінчення процесу - зазвичай він займає не більше 5 хвилин. Після завершення система пристрій перезавантажиться і знову запросить авторизацію на веб-інтерфейсі.
  4. Якщо ваш TP-LINK TL-WR740N був уже налаштований, то після прошивки настройку доведеться виконати заново.

висновок

Як бачите, прошити маршрутизатор TP-LINK TL-WR740N нескладно. Потрібно тільки дотримати всі вищенаведені заходи обережності, щоб уникнути апаратного або програмного пошкодження пристрою. В цьому випадку усунути наслідки буде набагато важче.