Як налаштувати і прошити роутер Мегафон MR100 3

Компанія Мегафон пропонує своїм користувачам 3G / 4G роутер MR100 3 для роздачі інтернету і серфінгу в мережі. Пристрій являє собою повний аналог моделей Altel 4G E5372 і Huawei E5372. При підключенні до ПК прилад можна використовувати як звичайний модем.

Маршрутизатор за своїми параметрами мало чим відрізняється від попередників

Роутер здатний роздавати інтернет десяти користувачам одночасно, при цьому радіус його дії становить 10 м. У якості клієнта може виступати планшет, мобільний гаджет, лептоп або звичайний комп'ютер. Розглянемо детальніше характеристики і особливості налаштування приладу Мегафон MR100 3.

Характеристики:

  • Батарея 1780 мАч;
  • підтримка роздачі до 10 юзерам;
  • можливість використання microSD карти до 32 Гб;
  • дисплей TFT-LCD;
  • інтерфейси для SIM-карти, microDS, micro USB, Wi-Fi;
  • 130 грам;
  • 100 Мбіт / с по LTE 4G.

Цікаво, що інформація буде передаватися і прийматися найповільніше за EDGE / GPRS технології (не вище 236, 8 Кбіт / с). Що стосується основних можливостей комунікації, то це: GSM, TDD, WCDMA, EDGE, FDD, GPRS.

Пристрій MR100 3 оснащено спеціальними роз'ємами під антени. Розробники продумали такий варіант, щоб отримати можливість посилення сигналу при слабкому прийомі.

Цікавою особливістю також є те, що роутер можна застосовувати як зарядний пристрій для Bluetooth гарнітури, mp3-плеєрів, а також смартфонів.

При періодичному серфінгу роутер здатний пропрацювати приблизно п'ять годин. Цих показників буде достатньо для створення інтернет-зони на вечірці, зустрічі з друзями або на будь-якому заході.

Комплектація: акумулятор, пристрій, інструкція і кабель для синхронізації і зарядки.

Користувачам подобається зовнішній вигляд цієї моделі. Роутер повністю задовольняє вимоги мобільності, поміщається в кишеню сорочки або штанів. Також відзначимо, що роутер Мегафон MR100 3 не стане важкою ношею для дамської сумочки.

підключення

Перед тим як починати настройку, важливо під'єднати SIM-карту. Слот для неї розташований під задньою кришкою. Отже, зніміть кришку, дістаньте батарею і додайте свою картку, а також microSD (в інший слот). Для чого потрібна карта пам'яті на такому модемі? Користувачі, які отримують доступ до мережі через Мегафон MR100 3, зможуть зберігати зображення, музику, відео та документи на такій картці.

Якщо прилад не нова, поверніться вихідні установки, затиснувши на пару секунд клавішу Reset.

Всі маніпуляції з налаштування MR100 3 виконуються через веб-інтерфейс. Зайти на нього можна, набравши вказаний на самому приладі адресу. Найчастіше адреса прописується під АКБ на наклейці.

Інтерфейс і налаштування

Тут ви побачите кілька вкладок, за допомогою яких можна налаштувати роутер під свої потреби. На головній, наприклад, можна побачити стан WLAN, а також поточне з'єднання.

У вкладці «Статистика» розписаний ліміт трафіку, обсяг отриманих даних, інформація про клієнтів, які підключилися до бездротової мережі.

Якщо ж вам потрібно відправити через інтерфейс SMS-повідомлення, перейдіть в пункт SMS. Тут також налаштовується конфігурація SMS-центру.

Залишок грошей на рахунку перевіряється в пункті «Баланс». У ньому також наводяться дані про номер користувача. Крім усього іншого, юзер в цьому розділі може активувати картку, щоб поповнити рахунок.

Для налаштування інтернету прийнято використовувати Майстер швидкої установки. Процедура складається з трьох простих кроків. Все, що потрібно від користувача, - слідувати зазначених інструкцій. Якщо ви трохи розбираєтеся в темі, можна змінювати параметри в розділ «Налаштування». Там розташовані пункти WLAN, Система і Безпека. Для налаштування інтернету перейдіть в розділ «WLAN», після чого виставте такі параметри:

  • SSID - придумайте назву для мережі;
  • режим шифрування - AES-TKIP;
  • ключ - придумайте пароль;
  • шифрування - WPA / WPA2-PSK.

Ці дані дозволять зробити модем точкою доступу і роздавати мережу.

прошивка

Оновлення прошивки для роутера Мегафон MR100 3 виконується у вкладці інтерфейсу «Оновити». Все гранично просто - пристрій самостійно визначає, чи існує в поточний момент нове ПЗ. При наявності більш свіжої версії, система надішле спеціальне повідомлення і встановить все автоматично. Звичайно ж, фахівці рекомендують не втручатися туди, куди не просять, якщо пристрій відповідає ваші вимоги. Іншими словами, не варто що-небудь поліпшувати або модифікувати без конкретної потреби.

розблокування

Пристрій потрібно розблокувати, якщо є необхідність використовувати його в зв'язці з іншим провайдером (НЕ Мегафон). Опція передбачена компанією-розробником, тому сама операція разлочки не виглядає чимось складним. Якщо роутер Мегафон MR100 3 не розблоковувати, при використанні картки МТС або Білайн ви побачите напис «Заблоковано» на панелі приладу. Крім того, система в інтерфейсі попросить ввести код розблокування. Такі коди продаються в інтернеті за мінімальною ціною. Якщо вам дійсно важливо налаштувати цей гаджет для роботи з різними компаніями, радимо купити код.

Крім того, щоб разлочить модем, можна скористатися утилітою DC Unlocker, її можна безкоштовно скачати в мережі.