Технологія Wi-Fi Direct: підключення та налаштування

Технологія Wi-Fi Direct - що це? Це ультрасучасний набір програмних протоколів, що дозволяє передавати файли без підключення до інтернету. Пристрої, що підтримують цей сертифікат, можуть підключатися один до одного і відправляти дані на відстані до 200 метрів. Швидкість передачі досягає великих показників - до 250 мегабіт в секунду. Також доцільно зазначити, що ця мережа має високий захист каналу. Технологія Wi-Fi Direct дуже схожа на всім відомий Bluetooth стандарт, ось тільки перевершує її за багатьма параметрами.

Зазначений метод передачі даних значно спрощує роботу користувачів

Прогрес не стоїть на місці, і сьогодні у вас з'явилася можливість виконувати немислимі операції, про які раніше ви могли тільки мріяти: друкуйте файли прямо з телефону, дивіться відео з планшета на екрані телевізора, надсилайте знімки зі смартфона на ноутбук, відкрито користуйтеся даними на комп'ютері через телевізор. І все це без дротів, часу очікування і багатоступінчастої настройки.

Особливості бездротової технології

  1. Цей набір протоколів розробляється, сертифікується і підтримується Wi-Fi Альянсом.
  2. Після включення зазначеної функції на пристроях, вони автоматично виявляють один одного.
  3. Для створення мережі Direct роутер не потрібен. Маршрутизатор може стати в нагоді, якщо ви хочете здійснювати вихід у всесвітню павутину.
  4. Ви можете створювати підключення гаджетів «1 - 1» або «1 - багато». У число сполучених пристроїв входять смартфони, лептопи, комп'ютери, принтери, клавіатури, відеомагнітофони, роутери, сканери, камери, цифрові рамки та інша техніка.

  1. Підтримується системами Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 і платформою Android.
  2. Девайси з платформою нижче Android 4.0 не містять цієї функції.
  3. До даної функції зможуть приєднатися виключно ті пристрої, які мають спеціальний чіп. Більшість техніки, з роком випуску не раніше 2015, містять цей чіп. Девелопери світових технічних брендів заявили, що в 2016 році всі смартфони будуть мати можливість підключатися по бездротовій мережі і підтримувати функцію DLNA.
  4. Між собою девайси зв'язуються завдяки Однорангової бездротовому підключенню «Ad-hoc».
  5. Після першої успішної спроби зв'язку пристроїв по мережі Direct цей процес можна буде повторювати де і коли зручно.

  1. Для попередження несанкціонованого вторгнення у вашу мережу технологія включає додаток Wi-Fi Protected Setup.

Як встановити з'єднання по мережі Direct

Існує два простих способи з'єднання техніки між собою:

  1. Включивши в настройках мережі одного пристрою функцію Wi-Fi Direct, потім іншого. Девайси знайдуть один одного і приступлять до обміну даними.
  2. Після того як гаджети знайдуть один одного, вони запросять спеціальний PIN-код для підтвердження операції. Один девайс автоматично створює цей код, а на іншому його вводить користувач.

Програми для включення нових функцій Wi-Fi Direct

Встановивши підключення одним з двох запропонованих вище способів, вам буде потрібно спеціальна програма для здійснення бажаної операції. Існує 4 розроблених компоновщиком сервісу:

  1. Сама бездротова мережа дозволяє девайсів відправляти повідомлення і вкладені файли, наприклад, можна відправити відео з планшета.
  2. Програма Miracast дозволяє переглядати відео, фото, презентації і грати в ігри на великих екранах телевізорів. Налаштувати цю можливість на Windows 10 і на 8 просто, так як Miracast в них вбудований: Пристрої-Проектор-Додати бездротової дисплей. На Windows 7 включити зазначений сервіс навряд чи можливо, легше скористатися HDMI шнуром для з'єднання.

  1. DLNA сервіс для перегляду файлів одного пристрою на іншому. За допомогою цієї програми можна з'єднати ПК на Windows 7, 8 або 10 з телевізором, дозволяючи доступ до рахунків і налаштувати спеціальну для такого зв'язку утиліту на телевізорі.

  1. Wi-Fi Direct Print дозволяє відправляти до друку файли, що знаходяться на смартфоні, планшеті або будь-якому іншому гаджеті.

Після підключення функції Direct пристрій сам визначає сумісну техніку і її програмне забезпечення для здійснення необхідних операцій. Наприклад, якщо ви хочете відтворити відео з планшета на телевізорі, вам буде потрібно попередньо встановлена ​​програма Miracast. У пошуку ваш девайс відобразить гаджети, підтримувані даний сервіс.

Сьогодні ми познайомилися з таким набором програмних протоколів, як Wi-Fi Direct. Цей сертифікат має великими перспективами, оскільки позбавляє від роботи з роутером. Одного разу підключивши пристрої за допомогою бездротової мережі, ви зможете в будь-якому місці і в будь-який час передати дані і отримати файли без підключення до Інтернету. Чи не відставайте від технічного прогресу ні на крок і тоді ви знайдете нові можливості для яскравої та цікавої життя.