Установка батьківського контролю на телефон або планшет від Android

З появою нових технологій утворилися і нові проблеми. Сьогодні у кожного школяра є який-небудь гаджет: телефон, планшет, смартфон, PSP, комп'ютер. Кожен дбайливий батько намагається всіляко відгородити свого малюка від негативного впливу електромагнітних хвиль, а також дорослих ігор, фільмів і веб-сторінок.

Блокування небажаного контенту для дітей

Обмежте час, проведений малюком за комп'ютером або перед телевізором. Встановіть режим батьківського контролю на ПК, щоб перевіряти запуск програм, додатків та браузерів. Заблокуйте канали на телевізорі, вплив яких, на вашу думку, негативно позначається на психічному здоров'ї дитини. Щоб обмежити можливості телефонів і планшетів, включіть функцію батьківського контролю на Android-пристроях. Давайте докладніше розберемося з тим, як це зробити.

Блокування Android-пристроїв через «Налаштування»

Компанія Google, що розробляє софт для операційної системи Android, пропонує все більше варіантів батьківського контролю для девайсів. Якщо ваш планшет або телефон оснащений системою не старше випуску Android 5.0 Lollipop, то ви можете встановити заборону на вихід з певного додатка. Для того щоб поставити обмеження, зайдіть в «Налаштування», знайдіть пункт «Безпека» і виберіть «Приєднання до екрану». У вкладці «Додатково» вкажіть пароль. Зайдіть в додаток, затисніть кнопку «Огляд» для відображення активних програм і перенесіть відкриту вами гру вгору. Натисніть на скріпку в правому нижньому кутку. Тепер можна з упевненістю давати гаджет дитині, оскільки за межі прикріпленою вами програми він не вийде. Для виходу з неї затисніть «Огляд» і введіть вказаний пароль.

Обмежити доступ для користувача через «Налаштування»

Android-планшети мають функцію обмежених профілів, які захищають всю особисту інформацію від вторгнення небажаних абонентів. Це прекрасний спосіб захистити ваше чадо від небезпечного контенту. Відкрийте «Налаштування», виберіть «Додати користувача» і вкажіть «Обмежений профіль». Тепер ви можете вибрати, який софт буде доступний для малюка, а який захований. Для того щоб прибрати обмежений аккаунт, введіть пароль.

Налаштування доступу до інтернету

Функція батьківського контролю поширюється і на маршрутизатор. Якщо ваше чадо експлуатує виключно домашню точку доступу, то можна налаштувати роутер для обмеження роботи з деякими ресурсами глобальної мережі. Ваш модем не оснащений функцією батьківського контролю? Перейдіть на сервер OpenDNS, і у вас з'явиться можливість налаштувати контроль для мережі.

Крім того, існує додатковий софт для заборони і обмеження роботи в браузері телефону і планшета. Їх ви можете знайти в Google Play.

Лімітований Google Play

Сам Google Play теж підтримує батьківський контроль. Для того щоб ваш малюк не завантажував на телефон ігри або програми, які можуть йому нашкодити, зайдіть в «Налаштування» самого магазину і виберіть пункт «Батьківський контроль». Введіть ваш пароль і задайте вікове обмеження контенту. Також можна заблокувати можливість купувати дорогі товари через Google-магазин.

Спеціальні програми для батьківського контролю

Крім персоналізації телефону або гаджета, існує велика кількість різних програм для здійснення батьківського контролю.

Наприклад, «Xooloo App Kids» являє собою лаунчер, який створює спеціальний робочий стіл з ярликами доступних для дітей ігор. Захист персональної інформації забезпечує чотиризначний пароль.

«Батьківський контроль - PlayPad» буде розвивати і розважати дитину, не піддаючи його небезпеки. Після початкового налаштування програми ваш малюк побачить барвисте меню з чотирма іконками: «Ігри», «Навчання», «Розвиток», «Інші додатки». Батько сам наповнює ці папки потрібними програмами. Також можна прибрати можливість здійснення дзвінків і відправлення повідомлень - додаток зробить недоступними кнопки виклику і вікна SMS-чату. Доцільно зазначити, що маленькому пустун буде доступна функція зміни стилю робочого столу і надана творцями програми дошка для малювання.

Схоже по функціоналу додаток «KidRead» також має поділ на категорії для софта. Відмітною її перевагою є ігровий інтерфейс: чадо заробляє очки за час, проведений в розвиваючих додатках, і витрачає їх в іграх. «KidRead» оснащений таймером для підрахунку часу та нарахування балів.

На програму «TimeAway» також необхідно звернути увагу. Вона розрахована на дітей шкільного віку і має більш просунутий функціонал. Встановіть «TimeAway» на телефони дітей і свій девайс (до шести користувачів), задайте пароль і віддалено керуйте всіма додатками чад. Регулюйте час роботи ігор, встановлюйте період сну пристрої, необхідні перерви і блокуйте певний софт або телефони одним натисканням кнопки. Зазначена програма також надає статистику утилізації програм на планшеті або смартфоні, а також можливість відстежувати місце розташування дитини по Google-картах.

Ми розглянули всі можливі способи захисту дітей від згубного впливу софта Android-пристроїв. Представлена ​​вище настройка девайса для доступу дітей до дорослого контенту більше підходить для телефонів і планшетів батьків. Спеціальні програми батьківського контролю - для гаджетів дітей. Яке з них підходить персонально вам, вирішуйте самі. Продовжіть дитинство дитині, оберігаючи його від шкідливої ​​інформації і жорстоких ігор.