Як прошити роутер ASUS RT-N12 VP

Пристрій розробки Asus зарекомендувало себе як надійний маршрутизатор, здатний забезпечити гарну швидкість передачі зі створенням декількох мереж. Всього таких мереж може бути чотири, а «стелю» по швидкості передачі - 300 мегабіт за секунду.

За допомогою роутера можна створювати кілька мереж одночасно

особливості роботи

Перш за все, потрібно живити роутер ASUS RT-N12 VP. Вставте в розетку 220 В штекер. Потім підключіть патч-корд, необхідно з'єднати мережеву карту і LAN-порт. Найважливіше - під'єднати кабель в WAN-порт.

Отже, можна натискати кнопку «ВКЛ», і приступати до огляду налаштувань.

ASUS RT-N12 VP має на своїй панелі кілька індикаторів:

  • бездротова мережа;
  • харчування;
  • порти.

Якщо світлодіод живлення загорається - значить, пристрій працює, блимає повільно - роутер перейшов в режим відновлення. Крім того, індикатор може блимати швидко, таке буває при включенні WPS-режиму.

Що стосується діода, що відповідає за Wi-Fi, то він може працювати в трьох позиціях: горить (включена роздача бездротового інтернету), не горить (живлення вимкнено), блимає (передається інформація). Такі ж позиції і у індикатора, який відповідає за стан WAN-мережі.

Порти загоряються, якщо з мережею Ethernet налагоджено фізичне з'єднання.

прошивка

Разлочіваніе або прошивка - процес переналаштування роутера або іншого гаджета, «заточеного» на роботу тільки з конкретним провайдером. Після виконання цієї процедури ASUS RT-N12 VP можна буде під'єднати до будь-якої мережі від будь-якої компанії, яка «поставляє» інтернет.

До того, як зробити прошивку, важливо розібратися з мережевими настройками.

Всі етапи потрібно виконувати через зручний інтерфейс, потрапити в який вдасться, якщо ввести 192.168.1.1 в рядку одного з попередньо встановлених на ОС браузері. У вікні слід ввести пароль / логін, при заводських установкахоні стандартні (admin / admin).

Версія прошивки вказується у верхньому куті правої частини монітора. Щоб працювати далі з роутером ASUS RT-N12 VP, вам знадобиться дізнатися ревізію пристрою. На наклейці N12VP можна знайти всі необхідні дані. Скачайте програму прошивки для конкретної ревізії.

У вкладці Drivers & Tools на сайті важливо вибрати версію своєї ОС. Свіжу прошивку можна отримати, натиснувши кнопку Firmware.

Архів zip потрібно розпакувати на комп'ютер, потім виконати такі дії:

  1. Зайдіть в розділ «Адміністрування» в інтерфейсі ASUS RT-N12 VP.
  2. Виберіть пункт «Оновлення прошивки».
  3. Вкажіть шлях до розпакувати файлів прошивки (Огляд - Надіслати).

Після виконання вказівок запуститься оновлення, дочекайтеся його закінчення.

Важливо: не вимикайте ПК і роутер до завершення процесу, інакше обладнання може функціонувати належним чином. В середньому процедура займає лічені хвилини. Після цього на екрані з'явиться вікно з оновленою прошивкою маршрутизатора.

налаштовуємо інтернет

Прошивка ASUS RT-N12 VP не має на увазі нічого важкого. Виконавши її, необхідно налаштувати обладнання для своїх завдань. Для цього треба перейти в веб-інтерфейсі на «Підключення» в розділі «Інтернет». Далі слід вибрати використовуваний тип підключення WAN і ввести дані, зазначені компанією-провайдером в договорі.

Головне завдання - ввести МАС-адреса, вибрати режим IP-адреси і заповнити рядки логіна і пароля користувача. Кнопка «Застосувати» допоможе зберегти зміни, встановлені в інтерфейсі ASUS RT-N12 VP.

Представлений тут маршрутизатор потрібен для Wi-Fi, а для цього його також доведеться додатково налаштовувати. Не поспішайте відключати обладнання від комп'ютера, поверніться в браузер і зробіть таке:

  • виберіть пункт «Загальні» у вкладці «Бездротова мережа»;
  • заповніть назву мережі в рядку SSID. Цей параметр дозволяє орієнтуватися в списку запропонованих точок доступу;
  • придумайте пароль, щоб ніхто не зміг «красти» інтернет;
  • всі інші пункти міняти не варто.

Якщо однієї мережі Wi-Fi вам недостатньо, прилад ASUS RT-N12 VP дає можливість створювати додаткові. Зробити це можна, натиснувши кнопку «Включити» в пункті «Гостьова мережа». Для додаткових мереж також важливо придумати назву.

підсумки

Прошивка ASUS RT-N12 VP виконується для поліпшення стабільності роботи маршрутизатора. Процедура нескладна, якщо слідувати описаним вище інструкцій. Скинути настройки, якщо раптом забудете пароль, можна шляхом натискання Reset на панелі пристрою. Сподіваємося, ваша проблема вирішена!