Як налаштувати модем Промзв'язок М-200а

Білоруське підприємство «Промзв'язок» спеціалізується на створенні продукції в сфері електротехніки. Серед пристроїв цієї компанії окремо виділяють модем Промзв'язок М-200а, розроблений для роздачі в мережах. Цікаво, що насправді вони комплектується з китайського обладнання і сильно нагадує аналог від бренду ZTE. Але про пристрій знають багато, а, значить, важливо розібратися, як цей модем правильно налаштувати.

Налаштувати пристрій зможе навіть школяр

Основні характеристики

Прилад мало чим відрізняється від китайського аналога. За своїми якостями роутер заслужив повагу через невисоку вартість і стабільної роботи. особливості:

  • компактні розміри модему;
  • в наявності 6 входів (на локальні мережі (4 шт.), на харчування, а також на DSL);
  • проста настройка. Промзв'язок М-200а можна налаштувати без допомоги фахівця, Wi-Fi можна налаштувати вручну;
  • однакова роздача на будь-яких підключених пристроїв;
  • дві кнопки управління (1 - скидання Wi-Fi, 2 - включення / вимикання).

Головною особливістю модема є той факт, що при поломці оператор зв'язку зобов'язаний замінити його на новий абсолютно безкоштовно.

Роутер Промзв'язок М-200а, як і аналоги, налаштовується через веб-інтерфейс. Є 3 режими настройки, поглянемо на них докладніше.

Налаштування в Bridge

Це один з режимів модему виробництва компанії «Промзв'язок», при скиданні пристрої він налаштований саме в ньому. Щоб виконати налаштування обладнання в Bridge, рекомендуємо дотримуватися таких інструкцій:

  • наберіть 192.168.1.1 в браузері. Це дозволить зайти в веб-інтерфейс роутера;
  • далі потрібно авторизуватися, вказавши admin / admin в кожному із запропонованих полів. Цей password і login стандартні для всіх пристроїв;
  • знайдіть розділ Інтернет у вкладці Interface Setup;
  • натисніть на Bridge Mode в поле ISP.

Важлива деталь: потрібно правильно налаштувати значення VPI і VCI, вони можуть змінюватися в залежності від регіону, де ви живете. Отримати своє значення можна, звернувшись в техпідтримку підприємства «Белтелеком». Якщо ви проживаєте в Мінську, то слід ввести VCI 33, а в поле VPI - 0.

Інші настройки повинні залишитися без змін. Розібравшись з усім цим, збережіть налаштування і користуйтеся Всесвітньою мережею.

Налаштування в Router

Другий режим модему Промзв'язок М-200а використовується для роздачі на інші пристрої. Нічого складного в завданню, як і в інших випадках, немає. Потрапити в веб-інтерфейс вдасться тим же способом (ввести в адресному рядку цифри 192.168.1.1). Потім залогініться і пройдіть аутентифікацію. З цього моменту процес налаштування в порівнянні з Bridge буде відрізнятися. Перш за все, виберіть пункт PPoE / PPPoA в поле ISP. Далі введіть логін і пароль в поля Password і Username, видані в договорі провайдера. Крім того, важливо встановити значення VCI і VPI (дізнаєтеся від компанії, що надає послуги).

На останньому етапі залишилося вказати значення Both в поле Direction, а також Dynamic Route-RIP2 в поле IP-адреси. Тепер настройка вважається закінченою, збережетеся і завершите процес.

Інтернет на ПК після таких дій буде постійно працювати, вам не знадобиться кликати по ярлику підключення.

У деяких користувачів виникають труднощі з налаштуванням модему. Фахівці рекомендують перевіряти етап введення логіна і пароля, проблема може ховатися саме тут.

прокидаємо порти

Для чого це потрібно? Якщо не зробити цього, можуть виникнути складності з роботою деяких програм, для функціонування яких потрібен інтернет. Пройшовши авторизацію в веб-інтерфейсі роутера, знайдіть пункт Advanced Setup. Тут необхідно клікнути по розділу NAT, а потім Virtual Server.

У вікні знайдіть поле Application, там необхідно ввести назву ПО, для якого відкривається порт. Далі вводимо діапазон портів для програми (End Port Number, Start Port Number).

Перед збереженням і виходом потрібно ввести постійний IP-адреса робочої «машини». Дізнатися його можна, скориставшись допоміжними ресурсами.

Налаштування Wi-Fi

Wi-Fi на цьому роутере налаштовується в «Router» режимі. Процес елементарний:

  • зайдіть в управління роутера через браузер, знайдіть розділ Wireless;
  • поставте галку Activated навпроти рядка PreSSID Switch;
  • в рядку SSID перейменуйте точку доступу, щоб відрізняти її від інших мереж;
  • введіть надійний пароль в поле Pre-Shared Key, збережіть зміни.

підсумки

Промзв'язок М-200а налаштовується за аналогією з його китайськими побратимами. З нашими інструкціями вам вдасться налаштувати прилад дуже швидко і користуватися інтернетом з будь-якого гаджета (телевізор, ПК, планшет або телефон).