Паролі до Wi-Fi, які зустрічаються найчастіше

Незважаючи на те, що кожна людина може придумати унікальний пароль (його часто називають пін-кодом), багато хто обмежується встановленням тих, які відомі всьому світу. Експерти комп'ютерної безпеки визначили, що найпопулярнішим в світі пін-кодом до Wi-Fi є група чисел 123456. Варто відзначити, що він нерідко використовується для входу в обліковий запис соціальної мережі, електронної пошти і навіть для електронних гаманців. За наявною статистикою, 32% всіх користувачів застосовують захисну комбінацію символів, яка складається приблизно з 6 цифр. У той час як 48% респондентів вживають банальне поєднання букв (сленгові і словникові слова).

Ключ доступу повинен бути одночасно складним, але і легко запам'ятовується

Найпопулярніші словоформи і комбінації цифр в країнах СНД

Варто відзначити, що популярні пін-коди в одному регіоні, можуть бути мало відомі в іншому. Що стосується країн СНД, то найпоширеніші паролі - це такі слова і поєднання символів: qwerty; bog; 123456; password1 і інші.

Крім того, незалежно від регіону проживання, велика кількість користувачів використовують в якості пін-коду різні дати, наприклад, 2000 або 25081998. Часто вони асоціюються з роком закінчення навчання, вступу до університету, народження дитини і т. Д.

Якщо ви хочете максимально захиститися від несанкціонованого підключення до вашої Wi-Fi, то найбезпечніші паролі це ті, які складаються з не менш ніж 20 символів. Відзначимо, що в пін-код не просто бажано, а вкрай необхідно використовувати не тільки числа, а й символи верхнього і нижнього регістрів. Пам'ятайте про те, що незахищена мережа - це прямий шлях не тільки до крадіжки вашої особистої інформації, а й її повного знищення зловмисниками.