Вирішуємо проблеми з підключенням телевізора до інтернету

Сьогодні практично будь-який технічний пристрій має в своїх можливостях таку опцію, як підключення до інтернету. Можна сказати, що Всесвітня павутина є незамінним супутником в нашому сьогоднішньому житті. І це не дивно: будь-яке питання і будь-яку справу можна вирішити в лічені хвилини, використовуючи можливості глобальної мережі. І такий девайс, як телевізор, не став винятком. Практично будь-який сучасний телевізор може вийти в мережу світової павутини. Але що робити, якщо телевізор не підключається до інтернету через Wi-Fi?

Найчастіше причиною стає апаратний збій пристрої

Перш за все, давайте дізнаємося, як працює схема підключення до мережі. А вже потім постараємося для себе відповісти на питання: чому ж є неполадки з з'єднанням? Отже, розглянемо докладніше, що з себе представляє ТВ з виходом в глобальний веб-сервіс.

Найбільш популярними ТВ в цій серії є, напевно, Samsung SMART TV. Вони мають власну операційну систему зі своєю фірмовою оболонкою і, відповідно, власний магазин додатків. Звичайно, різноманітністю програм він не може похвалитися. Однак чого варто тільки можливість пограти в Angry Birds на великому екрані за допомогою тільки рук? Прогрес не стоїть на місці, тому можна очікувати нових сумісних ігор і додатків.

Не варто забувати і про телевізори з операційною системою Android. Ось тут є де розійтися людині: буде вам і мільйони програм, і мільйони ігор. Загалом, кожен знайде собі ТВ з виходом у всесвітню павутину за смаком. Якщо з цим більш-менш вже зрозуміло, перейдемо до теми нашої розмови: чому телевізор не підключається до інтернету через Wi-Fi, і як з цим боротися? Це питання ми будемо вирішувати на прикладі телевізора Samsung SMART TV.

Підключення до мережі через Wi-Fi

Для початку розповімо про ваш перший з'єднанні до мережі через бездротовий модуль. Можливо тут і криється причина ваших проблем, які, власне, ви і зможете потім вирішити. Робиться це дуже просто, тому досить йти по пунктах і виконувати вказівки:

  1. Переконайтеся, що Wi-Fi-роутер знаходиться у включеному стані, і його активне;
  2. Натисніть на кнопку «Меню», розташовану на пульті управління телевізором;
  3. Перейдіть в пункт «Мережа» і вкладку «Налаштування мережі». Тут прочитайте інформацію, представлену на табло і тисніть «Пуск». Розпочнеться пошук бездротового маршрутизатора;
  4. Після цього на екрані буде відображений список знайдених мереж. Вам потрібно буде вибрати саме вашу і потім натиснути «Далі». При необхідності введіть пароль і дочекайтеся установки з'єднання;
  5. Після закінчення процесу натисніть на ОК і сміливо користуйтеся усіма можливими послугами інтернету.

Як бачите, установка підключення телевізора до інтернету через Wi-Fi зовсім нескладна. Тут не повинно виникнути проблем. Тому давайте подивимося, які можуть бути неполадки, а також способи їх усунення.

Проблеми з підключенням телевізора до інтернету

  1. Якщо всі описані вище пункти виконані правильно, і помилок в процесі їх виконання не було, а підключення до мережі все одно відсутній, то, можливо, є проблеми з самим роутером або кабелем. Перевірте, чи сплатили ви інтернет? Можна спробувати здійснити підключення, наприклад, зі смартфона або планшета і перевірити його роботу. При позитивному результаті вам потрібно буде вирішувати конфлікти з самим роутером.
  2. Якщо в процесі підключення до мережі ТВ видає помилку, що не вдалося встановити з'єднання, то вам слід перевірити настройки IP. Якщо у вас там прописано: отримати автоматично, тоді слід спробувати встановити ці параметри вручну. І, відповідно, навпаки. Вони повинні відповідати параметрам маршрутизатора (за винятком останнього числа IP-адреси).

Підведемо підсумки

Сьогодні ми докладно вивчили здібності телевізора, який має вихід в інтернет. Також ми розглянули установку з'єднання з маршрутизатором через Wi-Fi, можливі проблеми з підключенням і способи їх усунення. Тепер ви самі спокійно зможете здійснити настройку з'єднання ТВ з інтернетом і навіть ліквідувати неполадки, що виникли під час встановлення. Приємного перегляду і розваг, друзі! Діліться своїм досвідом в коментарях і допоможіть іншим краще розібратися в цьому питанні.