Як налаштувати Google Chromecast

1. Інформація про пристрій

Chromecast від Google - це невеликий за розміром, але великий за можливостями центр розваг, який дозволяє транслювати відео і фото як з інтернету, так і з ваших пристроїв безпосередньо на телевізор, і при цьому абсолютно не вимагає проводового підключення. Все взаємодія відбувається по бездротових мережах.

Все більше девайсів перетворюють телевізор в багатофункціональну техніку

2. Підключення

Запустити Google Chromecast дійсно дуже легко. Але на випадок, якщо процес здасться користувачеві не інтуїтивним, розробники розмістили на зворотному боці пакувальної кришки схему підключення.

Основний роз'єм гаджета - HDMI, знаходимо відповідне посадочне гніздо і встромляє в нього.

Примітка: якщо біля телевізора кілька HDMI-виходів - обов'язково запам'ятайте номер, в який під'єднали Chromecast.

Тепер пора підключити харчування. Для цього є два способи:

  1. Якщо у вашого телевізор є USB-порти, підключіться до одного з них за допомогою перехідника Micro-USB, який є в комплекті. Підключившись таким способом, позбавляємося від зайвих проводів, що йдуть до розеток;
  2. Якщо підключитися до USB немає можливості, то через перехідник, який є в комплекті, можна живитися безпосередньо в розетку.

Примітка: зустрічаються моделі телевізорів, у яких USB-порти не видають потрібної потужності, щоб живити Хромкаст. У такому випадку потрібно перепідключитися через розетку.

З цього моменту все готово до першого запуску. Як тільки ви включите телевізор і виберете той HDMI-канал, в який застромлять прилад, відразу ж з'явиться картинка, що інформує про те, що Chrome запущено, і можна приступати до налаштування.

3. Первинна настройка

Величезна перевага Хромкаста в тому, що він вміє працювати майже з усіма найпоширенішими операційними системами:

  • IOs;
  • Android;
  • Mac OS;
  • Windows.

Основна умова, щоб був встановлений браузер Chrome.

При першому запуску вам буде необхідно завантажити з сайту Гугла додаток, що підходить вашій ОС, або плагін для Хрому.

Адреса сайту з відповідним софтом буде вказано на екрані або його можна буде подивитися всередині коробки.

Після всіх цих нехитрих маніпуляцій можна приступати до первинної налаштуванні.

Першочергова задача - зробити так, щоб ваш гаджет і Chromecast побачили один одного. Для цього переконайтеся, що у вас включений Wi-Fi. Спочатку Хромкаст поведе себе як точка доступу. Скачана вами програма зробить огляд доступних мереж. І серед них покаже вам все, що відносяться до Хромкастам. А раптом у вас їх декілька. Вибираєте потрібну і натискаєте підключити.

На екрані телевізора з'явиться чотиризначний код ідентифікації. Вводите його в свій девайс. Таким чином ми зв'язали ці два пристрої. Це додатковий захист від того, щоб помилково не підключитися до сусідського Хромкасту або, навпаки, щоб він не зміг пожартувати над вами, точно так же перехопивши управління у вас.

Після того як ви законектілісь, починається найважливіший крок установки:

Необхідно прив'язати чудо-девайс до тієї ж мережі, де знаходяться пристрої, якими ви будете керувати. Та ж сама програма покаже вам всі доступні мережі, до яких можна підключитися.

Тут же, за бажанням, можна змінити назву і самого Хромкаста.

З того моменту, як гаджети виявилися в одній мережі, можна підключити інтернет і почати огляд доступного функціоналу або відразу ж дивитися відео з інтернету.

Безсумнівна перевага полягає в тому, що для роботи пристрою зовсім необов'язково постійно тримати включеним комп'ютер або смартфон. Досить просто стабільного з'єднання безпосередньо з точкою доступу Wi-Fi, і тоді інші джерела стануть вже не потрібні.

Примітка: Хромкаст працює тільки в діапазоні 2, 4 ГГц. Якщо точка доступу, до якої ви спробуєте його підключити, працює на 5 ГГц, він її просто не побачить. Поставтеся до цього нюансу з увагою.

У разі якщо потрібно його налаштувати заново, вам необхідно зробити скидання налаштувань.

Натисніть на ньому кнопочку, розташовану поруч з USB-портом, і утримуйте до тих пір, поки не закліпав індикатор. Це процедура займає близько 25 секунд, не менше.

4. Інтерфейси і управління

Якщо немає необхідності транслювати дані з наявних девайсів, то можна відразу приступити до перегляду контенту з інтернету.

У нашому розпорядженні відразу ж виявиться:

  • YouTube;
  • Netflix;
  • Google Play Фільми;
  • Google Play Музика;
  • Google+;
  • Deezer Music;
  • JustDanceNow;
  • Amediateka.

Список ресурсів постійно розширюється.

Замість пульта використовується девайс, з якого проводилося підключення та налаштування Хромкаста.

Для того щоб транслювати дані з комп'ютера або телефону, необхідно встановити Google Cast - це плагін для браузера. Після його установки в правому верхньому кутку з'явиться кнопка, натиснувши на яку, почнеться дублювання на екран телевізора за все, що відбувається на передавальному комп'ютері або смартфоні.

Для Chromecast вже випущено безліч софта, що розширює його функціонал. Огляд цих програм можна дізнатися на офіційній сторінці від Гугла:

//www.google.com/intl/ru_ru/chrome/devices/chromecast/apps.html

5. Додаткові настройки інтерфейсів

Приємним бонусом стане можливість налаштовувати картинки, фото або відео, які відображаються в фоновому режимі. Якщо залишити налаштування за замовчуванням, то вам будуть демонструватися просто красиві зображення: природа, огляди музеїв світу, творів мистецтва, міста і навіть інформація про погоду.

Але можна налаштувати добірку так, щоб на екран виводилися ще й фото з особистої колекції.

6. Висновок

Нехай Хромкаст і не можна назвати повноцінним представником відеоплеєрів, він однозначно сподобається користувачам через свою компактність, простоти підключення, налаштування і зручності у використанні.

Будь-який користувач, що знаходиться в одній домашньої мережі з Chromecast, з легкістю може підключитися до нього і почати демонструвати всім свої фото- та відеоматеріали. І саме цей функціонал може виявитися найбільш затребуваним як для любителів збиратися з компанією друзів, так і серйозним бізнесменам на презентаціях.