Що таке телевізор Смарт і чим він відрізняється від звичайних пристроїв для перегляду ТБ?

Телевізори Smart, як і вже звичні для нас смартфони, мають багатий функціонал, в більшості своїй заснованому на зв'язку з інтернетом. Давайте дізнаємося, що ж нам може запропонувати сучасний телевізор Смарт ТВ і як ним користуватися.

Сучасні телевізори мають безліч корисних функцій

Функції Смарт ТВ

Завдяки технології Smart TV, телевізор перетворюється в цілий мультимедійний центр, що володіє великими можливостями для перегляду відео та роботи з інтернетом.

Перегляд відеофайлів і відтворення з накопичувачів

У сучасних пристроях Smart TV ви можете програвати відео практично всіх існуючих форматів, вам не потрібно турбуватися про те, чи вийде у вас подивитися скачаний з торрента фільм або серіал. Крім того, практично у всіх моделях різних виробників є USB-вхід для підключення зовнішніх накопичувачів.

У більшості телевізорів Смарт ТВ передбачена функція обміну файлами між пристроями по локальній мережі, що робить перегляд файлів мультимедіа ще зручніше.

запис програм

Якщо у вас не виходить подивитися фільм або телепередачу в вказане в програмі час, ви можете записати її і подивитися пізніше, в будь-який зручний для вас час. Крім того, ви завжди будете знати про майбутні програмах, адже на Smart TV передбачені вбудовані програми для телеканалів з описами фільмів і передач.

Інтернет-підключення

Є кілька таких способів з'єднати телевізор Смарт ТВ з інтернетом:

  • за допомогою бездротової технології мережевим кабелем;
  • бездротове підключення завдяки вбудованому модулю Wi-Fi.

Можливість користуватися інтернетом суттєво розширює функціонал вашого пристрою Smart TV. При підключенні до мережі ви можете користуватися такими перевагами:

  • перегляд відео з популярних ресурсів (наприклад, YouTube) в онлайн-режимі;
  • робота в браузері, серфінг в інтернеті і повноцінний перегляд веб-сторінок через Wi-Fi або підключення до мережі;
  • доступ до соціальних мереж;
  • підтримка сервісу Skype, завдяки якому ви можете вивести на екран зображення дзвінка (але для того, щоб співрозмовник міг вас бачити, потрібна вбудована веб-камера);
  • підтримка радіоефіру.

Додаткова перевага з'єднання телевізора та інтернету в тому, що велика кількість каналів можна дивитися безкоштовно, тому вам не потрібно витрачати гроші на підключення кабельного ТБ.

Ігри та додатки

На телевізор Смарт ТВ можна скачати ігри та різноманітні додатки, які зроблять його використання ще приємніше. Ігри ви виберете на свій смак, а з додатків варто звернути увагу на наступні сервіси:

  • Ministry of Sound, Spotify - програми для комфортного прослуховування музики;
  • Netflix - перегляд фільмів у високій якості;
  • All Share - зручна утиліта для швидкого обміну файлами між локальними пристроями.

функція 3D

Якщо у вас є телевізор Smart TV, ви не тільки можете дивитися фільми у високій якості на великому екрані, а й маєте доступ до технології 3D. Про її наявності в пристрої відразу уточнюйте інформацію у продавця, адже вона представлена ​​не у всіх моделях.

Зазвичай в комплекті з технікою поставляються кілька пар окулярів, які занурять вас в світ об'ємного зображення, не змушуючи для цього виходити з дому. Пам'ятайте тільки, що поки в такому форматі випускають відносно невелика кількість фільмів, тому зважте всі «за» і «проти» при прийнятті рішення - потрібна вам ця функція чи ні.

управління телебаченням

Оскільки Смарт ТВ як технологія стрімко розвивається, постійно з'являються нові ідеї щодо того, як зробити його використання більш простим і комфортним. Однією з таких задумів є управління не через пульт, а за допомогою жестів - її втілила в життя компанія Samsung.

У моделях з такою функцією вбудована камера може розпізнавати такі жести:

  • Долонею ви переміщаєте покажчик в необхідну частину екрану.
  • Для вибору конкретної функції використовується стиснення руки в кулак.

Не варто побоюватися, що управління буде постійно спрацьовувати і ви помилково увімкніть чи вимкніть програму - поки ви не зробите короткий помах руки, який активує функцію, вона не почне працювати.

«Повітряна миша» - ще один аналог стандартного управління. Разом зі звичайним пультом у всіх найбільш просунутих моделях Smart TV поставляється пульт з гіроскопом, який створює на екрані аналог курсора. Для управління потрібно просто тримати пульт в руці і рухами пересувати курсор миші по екрану. Таким чином можна відкривати меню, перемикати канали, користуватися браузером і регулювати гучність - загалом, робити все, що вам потрібно.

І, звичайно ж, варто згадати про голосовому управлінні - ця технологія присутня в техніці всіх найбільш успішних виробників.

Як зробити правильну покупку?

Якщо ви вирішили придбати Smart TV, зверніть увагу на наступні критерії вибору:

  • Екран - його діагональ, дозвіл та інші параметри. Недостатньо просто вибрати великий і красивий телевізор Смарт ТВ - потрібно, щоб він добре співвідносився з розмірами кімнати.
  • Підтримка відтворення відеофайлів у високій якості - режим Full HD.
  • Формати відео - щоб дивитися фільми з зовнішніх накопичувачів, впевніться, що пристрій підтримує всі актуальні типи файлів.
  • Для комфортного використання необхідна наявність порту USB і відтворення з зовнішніх носіїв.
  • Для підключення до інтернету потрібен порт LAN або вбудований модуль Wi-Fi.
  • Функція запису онлайн стане в нагоді, щоб зберегти передачу і переглянути її пізніше.
  • Залежно від потреб, зверніть увагу на наявність веб-камери (для спілкування по Skype) і можливість дивитися фільми у форматі 3D.

Не забувайте, що, на відміну від комп'ютерів та іншої техніки, Smart TV можна оновити або удосконалити. Тому ретельно обдумайте всі за і проти, якщо вирішите купити такий телевізор, і не шкодуйте коштів на покупку найбільш актуального для вас пристрою.

Технологія Смарт ТВ дозволяє користуватися телевізором як окремим мультимедійним центром з доступом до інтернету навіть через Wi-Fi і, безсумнівно, приваблива і зручна. Тепер ви знаєте, в чому полягають переваги такої техніки, і зможете вибрати модель, найбільш підходящу вам за функціоналом.