Як налаштувати роутер Netis - просто і легко!

Маршрутизатор Netis відносяться до сегменту доступних, але якісних роутерів для звичайного користування. Моделі зазначеної марки відмінно підійдуть для більшості користувачів, яким потрібен швидкий, безперебійний інтернет і хороша зона покриття - тобто ніяких додаткових і складних функцій.

Роутери даного виробника доступні, але не так поширені, як інші

Роутер Netis - оптимальний варіант для поєднання доступної ціни і гідної якості, пристрої марки прості в експлуатації, тому ми розглянемо, як самостійно підключити обладнання і налаштувати його на роботу з інтернетом.

Як підключити роутер до комп'ютера?

Щоб зробити це, вам буде потрібно виконати кілька простих дій:

  • Увімкніть пристрій в мережу.
  • Кабель інтернету від провайдера підключіть в роз'єм WAN на задній стороні обладнання.
  • Мережевий кабель підключіть до комп'ютера з одного боку, з іншого - до одного з портів LAN на маршрутизаторі.

Базова настройка роутера Netis

У роутерів даної марки передбачена прошивка російською мовою, інтерфейс виглядає ненав'язливо і просто, приємний для очей.

Встановити базові параметри можна так:

  • Щоб зайти в меню налаштувань, введіть в рядку браузера IP-адреса 192.168.1.1.
  • Залежно від параметрів роботи інтернету від вашого провайдера, на першій сторінці ви можете вибрати тип з'єднання, ввести дані IP-адреси і цифри значення DNS.
  • В заводські настройки роутер не захищений надійним паролем, а назвою мережі є слово «netis». У початковому меню обладнання ви можете відразу ж виправити цю ситуацію - створіть нове ім'я мережі (рядок SSID) на свій розсуд і захистіть інтернет-з'єднання надійним і складним паролем.
  • Не забудьте зберегти внесені зміни.

Розширені настройки в маршрутизаторах Netis

Якщо вас цікавлять детальні параметри роботи роутера, їх можна побачити, натиснувши на кнопку Advanced в правому куті вікна базових налаштувань. При натисканні перед вами відкриється меню параметрів, яке складається з розділів з лівого боку вікна, на основному просторі сторінки відображається поточний стан роботи роутера.

Мережа

Маршрутизатор Netis працює в бездротовому режимі і через підключення по мережевому кабелю. У цьому розділі ви можете встановити один з режимів роботи, після чого відобразяться інші параметри - якщо у вас бездротовий інтернет, ви побачите список точок доступу, до яких можете підключитися, при виборі підключення через мережевий кабель ви можете відкоригувати типу підключення WAN.

Друга вкладка зазначеного розділу - LAN, тут доступні параметри IP-адреси або сервера DHCP.

Ще в цій частині меню є функція резервації адреси для конкретного пристрою і перегляд даних про IPTV-підключенні, якщо інтерактивне телебачення передбачено в конкретної моделі. Як його включити? Найчастіше все, що потрібно - вибрати режим «Міст» і вказати номер порту, в який підключена приставка - і у вас з'явиться цифрове телебачення.

Бездротовий режим роботи роутера

Для установки і зміни бездротового режиму роботи передбачений розділ з однойменною назвою - тут доступні параметри імені мережі, ширини каналу, фільтрації по MAC-адресами, захисту по паролю і вибір способу його шифрування.

Контроль доступу

Ця частина меню вельми корисна - тут встановлюється фільтрація доступу до мережі по IP або MAC-адресами аж до того, що окремого комп'ютера або іншого пристрою ви можете відкрити доступ до всесвітньої павутини в певні дні або годинник.

інші розділи

Роутер Netis примітний тим, що в ньому досить велике меню, яке дозволяє налаштувати інтернет до найдрібніших подробиць. Крім вищенаведених розділів, в меню є такі розділи:

  • «Смуга пропускання» - тут ви можете змінити або обмежити швидкість окремих сегментів, вузлів мережі - всі інструменти в зазначеній частині меню гнучкі і добре деталізовані.
  • Пункт меню «Переадресація» стане в нагоді вам в разі, якщо потрібно отримати доступ до потрібного комп'ютера, що знаходиться в локальній мережі, або створити власний сервер.
  • «Динамічний DNS» - цей пункт зацікавить вас в разі, коли ви побажаєте створити власний веб-сервер.
  • Розширені - тут зібрані інші параметри, такі як IGMP, нюанси створення віртуальної приватної мережі, настройка швидкості WAN і інші.

Ну а розділ «Система» потрібен, щоб ви могли оновити прошивку обладнання (це необхідно для його безперебійної роботи), дізнатися про навантаження на пристрій і потоці трафіку, встановити дату і час, повернутися при необхідності до заводських налаштувань.

Інтерфейс роутера Netis досить простий і зрозумілий - ви зможете легко знайти всі параметри, завдяки зручному і логічного розташуванню розділів меню, а для початку роботи в глобальній мережі досить лише переглянути лаконічне і зручне вікно базових налаштувань, де зібрані всі необхідні дані.