Налаштування інтернету через Wi-Fi на Byfly

вступ

Сьогодні комп'ютерної техніки настільки багато, що майже в кожному будинку є комп'ютер, планшет, ноутбук, смартфон. Так як кожен пристрій повноцінно працює лише при наявності інтернету, дуже важливо розподілити домашній інтернет між усіма ними. Хоч мобільні пристрої мають вихід в інтернет через мережу оператора, повноцінним доступом це не назвеш, так як тарифи досить високі, трафік обмежений, стабільність з'єднання не завжди на високому рівні.

Провайдер Byfly досить популярний в містах Білорусі

У Республіці Білорусь найдоступнішим є оператор Белтелеком, який поставляє послуги інтернету під торговою маркою Byfly. Доступ до інтернету надається за технологіями ADSL і через оптичний кабель xPON. У першому випадку інтернет надходить по телефонній лінії, в другому - кабель прокладається до вашої оселі. Оператор Byfly присутній у всіх регіонах і містах Білорусі, а в деяких випадках не має альтернативи, і користувач не може змінити постачальника послуги. Розглянемо, як підключити Wi-Fi на провайдера Byfly.

Налаштування модему в режим роутера

Багатьох лякає думка про те, що самостійно налаштувати модем у них не вийде. Але це не так. За допомогою нашої інструкції ви в цьому легко переконаєтеся. Розглянемо, як налаштувати інтернет на основі модему Промзв'язок M-200a. Він є одним з найпопулярніших, і за цією ж схемою можна підключити й інші моделі пристроїв.

Після підключення модему Промзв'язок M-200a до телефонної лінії, кабелем з'єднайте його з комп'ютером. Вставте провід одним кінцем в комп'ютер, а іншою стороною в LAN-порт модему. Запустіть браузер, введіть в адресному рядку 192.168.1.1, логін і пароль - admin. При бажанні можна їх поміняти.

Перейдіть у вкладку Interface Setup - Internet. У розділі ISP виберіть PPPoE / PPPoA. В поля Username і Password надрукувати логін і пароль з договору. Вони є постійними, їх змінити не можна.

Також встановіть значення VPI і VCI. Вони відрізняються для кожного регіону, уточнити можна на сторінці //byflyhelp.by/spravka-byfly/prilozhenie-spisok-znachenii-vpi-vci-dlja-regionov-strany.html. В поле IP Address трохи нижче слід зазначити Default Route - Yes, Dynamic Route - RIP2-B і Direction - Both. Натисніть кнопку Save для збереження.

Налаштування Wi-Fi на модемі

В інтерфейсі модема Промзв'язок M-200a у вкладці Wireless, в рядку PreSSID Switch відзначити Activated, після цього можна в поле SSID поміняти назву точки доступу. У пункті Authentication Type рекомендуємо змінити стандарт безпеки на WPA-PSK, Encryption - TKIP, в рядку Pre-Shared Key придумайте пароль мережі Wi-Fi. Натисніть Save для збереження.

Тепер ви зможете підключитися до створеної Wi-Fi-мережі, натиснувши на своєму пристрої на назві і ввівши пароль. Після цих всіх налаштувань ви зможете користуватися інтернетом на всіх домашніх пристроях, користуючись усіма ресурсами мережі, в тому числі FTP і IPTV.

Утиліта My-Byfly

Одним з переваги провайдера є наявність локальних ресурсів, за доступ до яких платити не потрібно. Якщо тариф з обмеженням трафіку (а таких достатню кількість), то він в цьому випадку витрачатися не буде. На одному з таких ресурсів - FTP-сервері - можна безкоштовно скачати деякі корисні програми, серед яких утиліта My-Byfly. З її допомогою можна контролювати стан рахунку і переглядати статистику. Крім того, з нею набагато простіше налаштувати підключення. При виникненні проблем вам варто зателефонувати на номер техпідтримки, повідомити про проблему, і всі потрібні налаштування фахівці зможуть змінити без вашої участі. Для досвідчених користувачів буде корисно можливість перепрошивки ряду моделей модемів. Щоб завантажити її, увійдіть FTP-сервер за адресою //ftp.byfly.by, у вкладці Byfly натисніть на my-byfly.exe і встановіть.

висновок

Сподіваємося, що ви переконалися в тому, що самостійна настройка Wi-Fi на Byfly абсолютно нескладна. Скористайтеся нашою інструкцією, а також збережіть цю сторінку в закладках, щоб в разі проблем ви могли швидко знайти інформацію.

Схема ідентична для модемів серії Промзв'язок та інших. Запрошуємо залишати коментарі та ділитися в них цінними думками і доповненнями.