Налаштовуємо інтернет Ростелеком на комп'ютері з Windows

вступ

Ростелеком є ​​одним з найпопулярніших постачальників послуг інтернету і має найбільшу кількість абонентів. Якщо ви є його користувачем або тільки збираєтеся підключитися, корисно знати, як налагодити мережу самостійно. Це може стати в нагоді в різних ситуаціях, - наприклад, після перевстановлення Windows або при придбанні нового роутера. Тим більше, що підтримка Ростелекома відома своєю повільністю. Крім того, за виклик майстра потрібно платити додаткові гроші. Розглянемо сьогодні питання, як налаштувати інтернет Ростелеком на комп'ютері Windows при прямому підключенні і з використанням Wi-Fi-роутера.

Налаштувати інтернет Ростелекома можна кількома способами

пряме підключення

Якщо ви користуєтеся єдиним комп'ютером і не плануєте використовувати стаціонарний інтернет на планшеті, роутер купувати не потрібно. Досить просто приєднати провід до мережевої карти. У Москві та інших регіонах Росії інтернет поставляється через оптоволоконний кабель до будинку, з подальшою підведенням кручений пари до квартири. Не потрібно купувати ніякого модему або адаптера. Крім того, заодно можна підключити послугу кабельного телебачення.

Якщо драйвера мережевої карти встановлені, і вона справно працює, то в системному треї Windows червоний хрестик повинен змінитися на жовтий знак оклику. Це означає, що сервер Ростелеком доступний і залишилося лише зробити настройки. Інтернет доступний по одному з двох типів під'єднання: статичний IP або PPPoE.

статичний IP

У цьому випадку провайдер виділяє вам постійний IP-адреса, ви є його одноосібним власником. Це дуже зручно для використання різних онлайн-сервісів, де потрібно запам'ятати користувача і зберегти налаштування сайту.

  1. В треї Windows клацніть правою кнопкою миші по жовтому знаку оклику, виберіть «Центр управління мережами і загальним доступом».
  2. У лівій частині виберіть «Зміна параметрів адаптера» - «Ethernet» - права кнопка миші - «Властивості» - «Інтернет версії 4» - «Властивості» - «Використовувати наступний IP-адреса і DNS сервер».
  3. Додайте в поля дані, які зафіксовані в договорі на надання послуг Ростелеком.

Через пару секунд жовтий значок зникне, і ви зможете скористатися інтернетом.

PPPoE

Згідно з цим стандартом, вам не потрібно вводити купу цифр з адресами, а досить додати логін і пароль, вказані в договорі. Процес нового підключення трошки відрізняється від попереднього.

  1. Правою кнопкою миші клацніть по жовтому знаку оклику - «Центр управління мережами і загальним доступом» - «Створення та налагодження нового підключення або мережі» - «Підключення до інтернету високошвидкісне (з PPPoE)».
  2. Додайте ім'я користувача і пароль з договору, придумайте оригінальну назву.

При включенні комп'ютера зв'язок буде встановлюватися автоматично.

через роутер

Налагодження роутера нічим не важче. Підключіть пристрій до електромережі, кабель інтернету застроміть в відповідний роз'єм (він завжди відрізняється за кольором). Для первинної установки потрібно потрапити в веб-інтерфейс пристрою.

При використанні Wi-Fi під'єднати до нової мережі, вона є незахищеною і не запитує пароль. У будь-якому браузері Windows наберіть IP-адреса, логін і пароль. Вони записані в керівництві або на задній або нижній кришці маршрутизатора (докладніше див. У статті IP-адреса роутера). При першому запуску система запропонує пройти процедуру швидкого налаштування. Ви зможете вибрати регіон і місто, а також провайдера - Ростелеком. Параметри піднімуться автоматично, вам залишиться впечатать дані з договору.

Якщо ж цього в настройках немає, виберіть тип підключення «Статичний адреса» або «PPPoE», додайте необхідні параметри. Після чого натисніть «Зберегти»; в деяких випадках система запропонує перезавантажити роутера. Не забудьте встановити метод захисту і пароль підключення. Тепер ви зможете підключити до мережі різні пристрої, навіть такі незвичні, як телевізор або приставка інтерактивного телебачення.

висновок

Навіть якщо ви є малодосвідчених користувачем, весь процес налаштування займе не більше 5 хвилин. Як бачите, це зовсім нескладно. Якщо ж послуга з різних причин не працює, тоді слід звернутися в техпідтримку.

Чи вийшло у вас налаштувати інтернет Ростелеком своїми руками? Якщо у вас є цінні доповнення, діліться ними в своїх коментарях.