Рішення проблеми самостійної активації Wi-Fi

Власники мобільних телефонів і планшетів можуть зіткнутися з ситуацією, коли без якихось дій з їхнього боку активується бездротовий доступ до Інтернету. Якщо сам включився Wi-Fi на Android, то це може привести до швидкої розрядки телефону. При цьому багато користувачів не хочуть постійно бачити повідомлення про те, що мережі Wi-Fi не знайдені. Щоб вирішити таку проблему, слід виявити її причини. Ми рекомендуємо налаштувати параметри Wi-Fi на Android таким чином, щоб він був активний лише тоді, коли це необхідно користувачу мобільного пристрою. Наприклад, можна задати налаштування, при яких пошук точок доступу буде здійснюватися автоматично у встановлений час. Варто зазначити, що причин самовільного включення може бути кілька - від налаштувань параметрів гаджета до збоїв в роботі Андроїд. У деяких випадках помилка може виникати в певних моделях телефонів. У будь-якому випадку вона вимагає усунення, тільки тоді робота мобільного пристрою буде стабільною і налагодженої.

Якщо на пристрої самостійно активується бездротова мережа, то потрібно шукати причини цих дій

Способи усунення проблеми

Якщо Wi-Fi включається автоматично, то можна перевірити, в якому стані знаходиться режим енергозбереження. Якщо він активний, то бездротове з'єднання на Android може включатися і вимикатися без втручання власника, тому спробуйте деактивувати режим і поспостерігати за тим, як «веде» себе смартфон або планшет. Якщо це не допомогло і Wi-Fi продовжує постійно включатися сам по собі, то спробуйте вимкнути і знову включити мобільний пристрій. Іноді це допомагає вирішити проблему.

Необхідно розуміти, що модуль бездротового підключення до Інтернету включається по командам певних програм, тобто самі додатки можуть активувати його. Необхідно проаналізувати, з якого моменту на вашому Android-гаджет стала виникати подібна проблема. Можливо, ви встановили додаток, яке автоматично запускає модуль бездротового підключення. В такому випадку ми рекомендуємо його деінсталювати. На жаль, не всі програми, знайдені в магазині Google Play, є безпечними для смартфонів і планшетів.

Можна встановити якісний і ефективний антивірус, і здійснити перевірку операційної системи. Якщо це теж не допомогло, то слід зробити жорстку перезавантаження, тобто відновлення заводських налаштувань телефону або планшета. Існує кілька способів виконати Hard Reset - через режим Recovery, настройки Android або використання сервісних кодів операційної системи. Перед цим ми рекомендуємо зберегти тільки контакти і медіафайли. Решта інформації може містити програмний код, який викликає постійну активацію бездротового доступу.

Якщо описані способи не допомогли і Wi-Fi постійно включається сам по собі, то краще звернутися в сервісний центр, де кваліфіковані фахівці встановлять точну причину виникнення такої помилки. Бажано знайти сертифікований сервіс, який займається ремонтом телефонів і планшетів вашої торгової марки.

Додаток для управління Wi-Fi

У магазині Google Play можна знайти і безкоштовно встановити додаток Smart WiFi Toggler. Воно дозволить налаштувати бездротовий доступ до Інтернету. Суть полягає в тому, що програма запам'ятовує точки доступу і автоматично активує їх в зручний момент. Коли користувач залишає точку доступу, мобільний Інтернет включається за умови, що користувач задав такі параметри. Можна налаштувати домашні і робочі точки доступу. Безумовно, Smart WiFi Toggler вимикає бездротове з'єднання, коли мобільний пристрій знаходиться поза зоною налаштованих точок доступу. Також можна налаштувати Автопідключення і задати індивідуальні параметри, які забезпечать більш тривалу автономну роботу.

Проблема, при якій Wi-Fi на Андроїд сам включається, є досить поширеною. Її можна вирішити шляхом видалення деяких програм, установкою на мобільний пристрій антивіруса або поверненням гаджета до заводських настойкам. Крім вирішення основної проблеми, такі дії можуть виправити багато інших помилок і звільнити пам'ять. В результаті покращиться автономність роботи смартфона або планшета на базі операційної системи Android.