Включає і настроює Bluetooth на ноутбуці

Якщо ви вперше стикаєтеся з бездротовими способами зв'язку, то напевно у вас виникло питання, як включити і налаштувати Bluetooth на ноутбуці. Зробити це можна різними способами. Також важливо відзначити, що вони будуть змінюватися в залежності від встановленої операційної системи на вашому ноутбуці. Тобто методи включення цього виду бездротового зв'язку на Windows 8.1 будуть відрізнятися, припустимо, від Windows 7. Отже, давайте дізнаємося, як підключити Bluetooth на ноутбуці.

Хоча Bluetooth і йде в минуле, багато користувачів все ще користуються цією функцією

Насамперед варто переконатися, що адаптер Bluetooth встановлений правильно. Він може бути вбудованим і зовнішнім. Якщо пристрої під'єднані до комп'ютера, то можна перейти до установки драйверів (природно, якщо вони вже не стоять). Про це докладніше - нижче. Цей етап важливий, тому що від драйверів повністю залежить робота модуля бездротового зв'язку Bluetooth.

установка драйверів

Якщо ви стали щасливим володарем зовнішнього адаптера «Синього зуба» (саме так перекладається з англійської Bluetooth), давайте розберемо, як його підключити і правильно налаштувати. Насамперед ознайомтеся з інструкцією, яка допоможе вам безпомилково встановити адаптер в потрібний роз'єм. У комплекті з таким обладнанням зазвичай йде диск, який встановить відповідні драйвери для коректної роботи апарату. Тут складнощів виникнути не повинно, так як на екрані монітора висвічуються підказки, які допоможуть вам правильно провести дії до завершення установки.

З вбудованим Bluetooth справи йдуть трохи інакше. Необхідні модулі та драйвери встановлені на ноутбук в систему Windows виробником. Тому комп'ютера «з коробки» нічого додатково ставити не потрібно. Однак, якщо ви піддали свій ПК будь-яким випробуванням, під час яких у вас пішли драйвери, то вам негайно потрібно їх встановити. Буває, що в комплекті з ноутбуком йде диск з драйверами. Вам потрібно буде всього лише вставити його в дисковод і слідувати інструкціям на дисплеї. Якщо ж такого немає, то зверніться до офіційного сайту виробника ПК. У розділі «Драйвери» виберіть модель свого комп'ютера і версію ОС. Тоді він сам знайде весь пакет драйверів для вашого пристрою. Вам потрібно буде знайти і завантажити саме для Bluetooth і встановити їх.

Тепер можна перейти власне до включення модуля цього бездротового типу зв'язку. Розділимо цей процес на різні версії операційної системи Windows. Так вам буде легше знайти потрібну інструкцію і черговість дій. Зверніть увагу, що включення зовнішнього адаптера розглядатися не буде, так як воно принципово не відрізняється від вбудованого. Тому розповімо про універсальні способи його включення і налаштування.

Windows 7

Проблем з підключенням пристрою і включенням модуля «Синього зуба» в сімці немає. Дії, які повинен здійснити користувач, зовсім прості:

  1. Якщо на ноутбуці є фізичний перемикач, то просто пересуньте в його в сторону ON. Або ж можна за допомогою комбінації клавіш Fn і кнопкою із позначкою Bluetooth.
  1. Якщо в області сповіщень (праворуч внизу, де годинник) є значок Bluetooth, натисніть на нього правою кнопкою миші, щоб відкрити меню його налаштувань. Там можна повністю управляти його функціями, підключити інші пристрої і так далі.

Windows 8 і 8.1

  1. У Windows 8 запустіть праву панель і натисніть на «Параметри». У вкладці зі змінами параметрів комп'ютера є пункт меню «Бездротова мережа». Вам достатньо буде переключити повзунок в режим ON. Для встановлення з'єднання з іншими пристроями в цій же вкладці запустіть «Пристрої». Там ви і зможете додати будь-якої девайс для подальшого підключення до ноутбука.

  1. У Windows 8.1 налаштування бездротового з'єднання трохи відрізняється. У тій же правій панелі запустіть вкладку, як в попередньому пункті. Але тепер вам потрібен буде пункт меню «Комп'ютер і пристрої» і далі - Bluetooth. Тут не буде ніяких повзунків і перемикачів, так як все відбувається в автоматичному режимі.

Windows 10

Можливо, Windows 10 не так популярна сьогодні, як інші версії операційної системи від Microsoft, але для неї теж розглянемо включення модуля. Можна сказати, що дії тут будуть дещо простіше, хоча принцип один і той же. Робимо наступне. У який з'явився поле «Пошук» на нижній панелі напишіть «Параметри Bluetooth» і натисніть на іконку у відповідній програмі. Посуньте повзунок вимикача в потрібне положення і збережіть налаштування. От і все.

Особливу увагу варто звернути людям, у яких Віндовс 10 Нехай не була рідною системою з покупкою ноутбука, а є оновленням попередньої системи. Для вашої моделі виробник міг просто не випустити драйвери для Bluetooth, і його неможливо буде підключити. Обов'язково врахуйте цей момент і при необхідності зверніться до служби технічної підтримки на сайті виробника пристрою. В іншому випадку можна придбати зовнішній Bluetooth адаптер.

Тепер ви знаєте, як підключити Bluetooth на ноутбуці. Крім цього, ми розібрали установку драйверів для адаптера бездротової мережі і його запуск на різних версіях Windows. Тепер у вас більше не буде проблем з підключенням інших пристроїв до ноутбука або передачею даних. Як ви помітили, нічого складного в цьому немає. Діліться своїм досвідом в коментарях!