Що робити, якщо на iPhone немає зв'язку з оператором

У використанні гаджетів iPhone є свої нюанси, тому якщо ви зіткнулися з тим, що телефон не знаходить сигнал оператора, не панікуйте - таке може статися з ким завгодно. Існує багато причин, через які Айфон не бачить мережі, вони стосуються налаштувань апарату або Зовнішні проблеми та перешкоди. Давайте розглянемо, чому виникають неполадки і що потрібно робити, щоб виправити їх.

Проблема зі зв'язком на айФоні не поодинока, але є варіанти її швидкого вирішення

Установка параметрів мережі

Перш за все, спробуйте просто перезавантажити пристрій - можливо, в роботі системи стався невеликий збій.

Якщо це не допомогло, звернемося до налаштувань Айфона. Чому немає зв'язку з оператором? У більшості випадків проблема з пошуком мережі виникає внаслідок неправильних установок часового поясу і часу. Щоб перевірити це, виконайте такі дії:

  • Зайдіть в меню настройки і включіть Wi-Fi.
  • Поверніться в основні параметри, виберіть меню Дата і час.
  • Тут ви побачите рядок «Автоматично» - ця функція дозволяє здійснювати автоматичну самостійно визначати часовий пояс і час. Поставте кнопку в активне положення або, якщо рядок включена, вимкніть і потім знову увімкніть цей режим.
  • Зачекайте близько хвилини, перезавантажте телефон.

Іноді пристрій не ловить сигнал через те, що оператор не надає свої послуги в певному регіоні. Щоб перевірити, чи так це насправді, зайдіть в меню з режимами роботи і виберіть варіант «Авіарежім» - увімкніть його, зачекайте кілька секунд. Потім вимкніть його - після цих дій відбудеться перезавантаження мережі, після чого Айфон виконає пошук сигналу.

Якщо змін немає, перевіримо настройки вашого провайдера. Для цього потрібно зробити наступне:

  • Відкрийте параметри свого iPhone, пункт Оператор.
  • Переконайтеся, що встановлено автоматичне визначення налаштувань.

Пошук оновлень

Ваш iPhone може не ловити сигнал через те, що ви не встановили останні оновлення для системи - вони необхідні для коректної роботи гаджета. Зайдіть в пункт «Інформація про пристрій», якщо ви побачите, що для Айфона є нові системні файли, підключіться до інтернету і запустіть процес оновлення.

Примітка. Якщо у вас немає можливості з тих чи інших причин підключитися до інтернету з телефону, підключіть його до комп'ютера, зайдіть в ITunes, щоб розпочати пошук оновлень і встановіть їх.

Несправності після заводської розблокування

Чому немає мережі після активації Айфона? Якщо після заводської розблокування пристрій не ловить сигнал, це означає, що саму карту він бачить, вам потрібно лише усунути неполадку в параметрах.

Щоб зробити це, обнуліть настройки - вставте сім-карту, зайдіть в Основні параметри, пункт Скидання і зупиніться на варіанті «Скинути настройки мережі».

Проблеми з пошуком сигналу виникають, коли iPhone активують за допомогою програм SAMPrefs або Redsnow. Якщо розблокування пройшла успішно, але підключення все ж немає, потрібно скинути установки смартфона, що робиться в такий спосіб:

  • Вставте сім-карту і підключіть його до комп'ютера, відкрийте ITunes.
  • Зробіть бекап, потім натисніть на пункт відновлення.
  • Після завершення відновлення вам буде запропоновано відновити Айфон з існуючого бекапа або розпізнавати його як новий пристрій - виберіть другий варіант.
  • Після процедури активації телефон буде постійно шукати мережеве та підключитися до неї.

Примітка. Якщо iPhone все ще запрограмований на роботу з компанією AT & T, він не буде ловити сигнал російських провайдерів в будь-якому випадку. Необхідно провести розблокування по МАЙ-номеру - для цього найкраще звернутися до фахівця.

Інші причини відсутності мережі

Айфон може не ловити сигнал через зовнішні неполадок з картою або самим мобільним обладнанням. Це відбувається в таких випадках:

  • Якщо сім-карту обрізали неправильно, телефон може розпізнавати її некоректно - зверніться безпосередньо до постачальника послуг зв'язку та замовте правильну карту під iPhone.
  • У мобільному пристрої виникли неполадки в роботі антени - в такій ситуації необхідно звернутися до фахівців і віддати апарат в ремонт.

Якщо ви вставляєте іншу сім-карту, і вона ловить мережу, проблема стосується конкретного оператора - він заблокував карту, якою ви хочете користуватися. Це відбувається з таких причин:

  • Зв'язок неактивна, тому що у вас немає коштів на рахунку або ви не виконали інші умови для надання послуг зв'язку.
  • Карта заблокована по МАЙ-коду. В цьому випадку зверніться до сервісного центру, щоб активувати її.

Як бачите, на роботу мережі в iPhone можуть впливати різні чинники, але всі виниклі проблеми досить легко виправити і в більшості випадків це цілком можна зробити самостійно і без зайвих витрат часу і коштів.