Як роздавати інтернет через Wi-Fi з модему?

Пропускна здатність радіозв'язку 3G досить висока, щоб задовольнити потреби декількох користувачів, що використовують один модем. Крім того, багато російських провайдери, включаючи Ростелеком і Промзв'язок, вже починають пропонувати послуги 4G - такий зв'язок дозволяє передавати трафік 100 Мбіт / с з перспективою підвищення швидкості до 1 Гбіт / с. Таке підключення раціонально використовувати відразу декільком людям, але тут виникнуть труднощі - як саме роздати трафік на кілька пристроїв, не вдаючись до дорогих і неефективних рішень? Логічно припустити, що слід застосовувати Wi-Fi - в такому випадку користувачеві буде доступно кілька варіантів організації високошвидкісної мережі з можливістю доступу в Інтернет. Ми розповімо, як налаштувати і роздавати Wi-Fi з модему, щоб максимально використовувати підключення через радіозв'язок.

Виявляється, модем може роздавати Wi-Fi не гірше роутера

універсальні рішення

Перш за все, ви можете придбати комбінований модем з вбудованим роутером Wi-Fi. Його настройка відніме мінімум часу, оскільки в веб-клієнті всі параметри будуть відображатися в організованій формі. Комбіновані девайси можуть використовувати не тільки вказане вище бездротове підключення, але і зв'язок ADSL, що вимагає підключення до кабелю. Подібні модеми пропонують придбати Промзв'язок і Ростелеком, а також інші провайдери - при співпраці з ними вам не потрібно буде налаштовувати пристрій. Якщо вам потрібно підключатися через 3G, а не ADSL, перевагу варто віддати девайсу у вигляді флешки з USB-роз'ємом.

Щоб роздати бездротовий інтернет на кілька пристроїв, ви можете придбати мобільний роутер, який вже досить давно пропонується такими провайдерами, як Промзв'язок і Ростелеком. Звичайно, він не зможе працювати з ADSL, зате ви отримаєте стабільне підключення навіть далеко від міста - пристрій оснащується акумулятором і не вимагає доступу до розетки. Якщо вас цікавить можливість перемикання між ADSL і 3G, вам варто придбати Wi-Fi-роутер з роз'ємом USB. До нього може приєднуватися модем, який потрібно настроїти при з'єднанні з комп'ютером.

нестандартні варіанти

Використовуючи модем, підключений до ноутбука, ви можете розподіляти дані зовсім без роутера. У Windows 7 і старше передбачена можливість організувати бездротову мережу через командний рядок. Однак завжди зручніше користуватися спеціальними додатками, наприклад, Virtual Router Manager. Єдина умова - на комп'ютер повинні встановлюватися виключно оригінальні драйвери бездротових модулів.

Роздавати трафік через Wi-Fi можна і зовсім без радиомодема - для цього знадобиться сучасний смартфон або планшет. Наступні моделі здатні виконувати функцію роутера:

  • iPhone 5 і більш пізнього випуску;
  • iPad Air;
  • Samsung Galaxy S4;
  • HTC M8-M9.

Налаштувати роздачу досить просто - необхідно просто включити відповідну опцію в налаштуваннях бездротових мереж, а також задати SSID і свій пароль. Для з'єднання вам буде потрібно картка оператора, наприклад Промзв'язок, з підтримкою 3G.

зручне підключення

Роздавати трафік, отриманий за допомогою бездротового зв'язку, дуже просто. Для цього можна придбати комбінований пристрій, яке працює одночасно в мережах 3G / 4G і створює з'єднання Wi-Fi, доступне для мобільних девайсів. При цьому подібний роутер може бути не тільки стаціонарним, а й портативним, оснащеним акумулятором. Також з'єднання Wi-Fi можна організувати і без роутера, скориставшись для цього стандартним мережним адаптером ноутбука. Нарешті, функцію універсального пристрою, що приймає трафік 3G і розподіляє його між декількома споживачами, може виконувати сучасний смартфон або планшет.