Підключення телефону або планшета до телевізора

В ногу з часом

В даний час смартфони отримали досить широке поширення і щільно увійшли в наше повсякденне життя. І чим більше проходить часу, тим більше «розумними» і просунутими вони стають. Однак нарівні з розвитком телефонів і планшетів, ще більш високими темпами зростають запити споживачів до мобільних пристроїв. І якщо раніше апарат, що вміє дзвонити і відправляти СМС, задовольняв практично всі запити, то зараз нам вже мало отримати від Андроїда доступ у Всесвітню павутину і можливість використовувати різні додатки для роботи і проведення дозвілля.

Одним з нововведень, які придумали розробники, стало підключення телефону до телевізора. Погодьтеся, що дивитися фільми, грати в ігри і спілкуватися з друзями на величезному екрані набагато зручніше, ніж на телефоні. Але телевізор з подібною начинкою для таких дій перетворився б в комп'ютер, а це дуже сильно відбилося б на його вартості. У нашому ж випадку йде суміщення дисплея пристойних розмірів і апаратних засобів смартфона або планшета - дешево і сердито. Моду на це задав Apple зі своїм iPhone, де подібна функція реалізувалася через Wi-Fi за допомогою спеціально підключається приставки. Інші виробники теж не стали відставати і напхали свої пристрої схожими опціями. Зараз більш детально про них ми і поговоримо.

Можливостям немає меж - дивимося відео та фото на великому екрані

Як можна підключитися

Існує кілька способів підключити смартфон до телевізора:

  • HDMI - найбільш поширений і зручний варіант для гаджетів з системою Андроїд, який при наявності відповідних виходів для кабелю дозволяє передавати не тільки дані, але і картинку зі звуком;
  • USB - старий і надійний метод з використанням дроту, що йде в комплекті з усіма пристроями. Це дозволяє уникнути додаткових фінансових і тимчасових витрат на його пошук і придбання. Але таким способом можна передавати тільки дані, а переглядати мультимедійні дані не надається можливим;
  • RCA - всім відомі «тюльпани», відрізняються від HDMI тим, що за кожну опцію відповідає окремий кабель;
  • Wi-Fi - найсучасніший і зручний бездротової варіант, який має безсумнівні переваги і дозволяє реалізовувати весь пакет опцій.

Найзручніший спосіб

Про те, як підключити телефон або планшет до телевізора через Wi-Fi, ми зараз і поговоримо. Для цікавлять нас цілей розроблені як спеціальні програми, які випускають самі виробники, щоб підключити один до одного пристрою однієї марки, так і універсальні, які підходять для гаджетів різних марок.

Все спеціально призначені програми для того, щоб підключити телефон або планшет до телевізора, знаходяться в широкому доступі і абсолютно безкоштовні. Після установки на пристрій і підключення його через Wi-Fi вони автоматично синхронізуються і не вимагають додаткової настройки. Основна умова - мережа повинна бути та ж, до якої підключений телевізор. Ось їх невеликий список:

  • Sony TV SideView;
  • LG TV Remote;
  • Samsung Smart View;
  • Philips MyRemote;
  • Panasonic TV Remote 2;
  • Toshiba Remote.

З універсальних програм найбільш поширені MediaServer, DLNA Server і UPnP. Встановлюємо їх на смартфон або планшет, підключаємо телевізор до Wi-Fi, дозволяємо доступ по бездротовому з'єднанню для обох пристроїв - і насолоджуємося. Однак іноді деякі марки телевізорів і телефонів не хочуть з'єднуватися.

А самим універсальним способом підключити планшет або смартфон до телевізора через Wi-Fi є функція Wi-Fi Direct. Основною умовою для такого виду підключення є її наявність на обох пристроях, а контакт буде здійснюватися безпосередньо - за коштами Wi-Fi без підключення через роутер. На телефоні заходимо в меню: «Налаштування пристрою» - «Бездротові мережі і підключення» - «Wi-Fi Direct» - і активуємо цю функцію. На телевізорі: «Меню» - «Мережа» - «Wi-Fi Direct» - і вибираємо необхідний пристрій. Підтверджуємо на смартфоні дозвіл доступу іншого пристрою - і все готово!

На закінчення

Живучи в сучасному світі, необхідно не відставати від технічного прогресу і крокувати в ногу з часом. Уміння підключити планшет або смартфон до телевізора є одним з навичок, який зробить ваше життя набагато комфортніше. Витративши трохи часу і зусиль, щоб виконати вищеописані дії, в подальшому ви будете отримувати величезне задоволення. Адже технології створюються для нас, людей.