Як підключитися до Wi-Fi, якщо не знаєш пароль

Любителі халяви були завжди

Широка поширеність Wi-Fi в епоху сучасних високих технологій сприймається нами як буденне явище і ні у кого не викликає подиву. Однак у деяких людей з цього приводу виникають трохи інші думки: «Чому б не підключитися до якогось Wi-Fi на халяву?». Це цілком логічна думка, особливо якщо враховувати той факт, що точок доступу навколо нас безліч. Ми спостерігаємо це, коли бачимо в своєму смартфоні або ноутбуці список доступних бездротових з'єднань. А бажання людини скористатися будь-яким благом просто так, нічого не віддаючи натомість, існує з давніх часів, і в сучасному суспільстві також присутній, може, трохи в іншій формі, але воно є - і не заперечуйте.

WiFi - це бездротовий спосіб підключення до Всесвітньої павутини і локальної мережі

Які є варіанти

На будь-яку дію завжди знайдеться протидія. Ось і з доступом до Wi-Fi справи йдуть так само. Чим складніше стають рівні захисту, тим більш витончені способи знаходяться, щоб її обійти. Також йдуть справи і з Wi-Fi. Найбільш дієвими способами захисту є створення пароля і протоколи шифрування даних. З протоколами шифрування справи йдуть набагато складніше - все, що було зашифровано, можна розшифрувати, питання лише в тому, скільки це потребує часу і ресурсів. Однак тема розшифровки даних - це кілька складна справа, і вимагає деяких базових навичок, крім всього іншого. Тому ми відкладемо її в сторону, а ось про паролі поговоримо трохи детальніше.

Схема процесу шифрування і обміну даними

Просто і без зусиль

Найбільш простим варіантом скористатися халявним Wi-Fi буде піти в який-небудь великий торговий центр або кафе, де для залучення клієнтів роздають безкоштовний Wi-Fi, до якого можна підключитися без жодного пароля і насолоджуватися в своє задоволення.

Безкоштовні точки доступу Wi-Fi в кафе

Іншим варіантом, що не вимагає від вас великих зусиль, буде варіант підключитися до Wi-Fi сусіда, якщо він по своїй доброті душевній або просто по наївності не встановив пароль. Для цього перейдемо в Пуск - Панель управління - Мережа та інтернет - Центр мережних підключень - Підключення до мережі. Перед вами з'явиться список доступних мереж і, якщо серед них виявиться хоча б одна зазначена знаком оклику, можете тріумфувати - це і буде ваш «добрий» сусід. Підключитися до нього дозволено в будь-який час, і можна цим скористатися.

Паролі бувають різні

Якщо все ж сусіди у вас виявилися жадібними і пильними, то надія теж не зовсім втрачена. Для початку можна спробувати підібрати пароль вручну. За статистикою, дуже поширеними є паролі 1111, 1234, qwerty і так далі. Можливо, при наявності невеликої частки терпіння і вільного часу, вам посміхнеться удача, але тут давати будь-які гарантії, що вдасться підключитися, не будемо - все залежить від вашої удачі і винахідливості сусідів.

Останнім часом з'явилося безліч утиліт, за допомогою яких проникнути всередину прилеглої Wi-Fi мережі може кожен

Ще одним способом, як, не знаючи пароля, зайти в сусідський Wi-Fi, буде скористатися програмами для підбірки паролів Aircrack-ng 0.9.3 win і CommView for Wi-Fi. Вони мають інтуїтивно зрозумілим інтерфейсом, що дозволяє легко в них розібратися. А працюють вони за наступним принципом: програма містить базу паролів, починає підбирати з найбільш популярних і по спадаючій. Ця процедура може зайняти від декількох годин, якщо у вас досить швидкий і сучасний комп'ютер, до декількох тижнів, якщо це не так. Чи вистачить вам терпіння підібрати бажаний пароль ...

Варто чи ні

Ми розглянули методи, як підключитися до Wi-Fi, не знаючи пароля. Вони можуть вам допомогти, але стовідсоткової гарантії немає. Досвідчений хакер зламає будь-який Wi-Fi за пару хвилин, але і послуги його будуть коштувати недешево. А якщо ще й врахувати, що використання чужого Wi-Fi не законно і може бути покараним як самим сусідом, так і за законом, то, напевно, простіше буде звернутися до інтернет-провайдера і підключити власний бездротовий інтернет.