Рішення помилки «Недостатньо місця в пам'яті Устройcтво»

Додатків та ігор багато не буває. Завжди хочеться скачати ще щось нове, цікаве і корисне. Але? на жаль, не завжди в такі моменти все проходить гладко. Користувачі смартфонів під управлінням операційної системи Android при скачуванні будь-якої програми стикаються з помилкою, яка повідомляє, що на телефоні недостатньо вільного місця. Як же бути в такій ситуації? У цій статті розберемося, як виправити помилку «Недостатньо місця в пам'яті пристрою».

Коли не вистачає місця в пристрої, на екрані з'являється помилка

Перше, що необхідно розуміти: навіть якщо у вас є карта, і весь контент ви зберігаєте саме на ній, то місце самого смартфона або планшета все одно використовується. При цьому внутрішній резерв не може бути використаний повністю, оскільки необхідно певний вільний простір, щоб система могла працювати.

очищення кешу

Розібравшись з причинами подібної проблеми, перейдемо до її вирішення. Найлегший підхід - очищення кеша. Як це робиться? Відкрийте меню налаштувань телефону і виберіть категорію «Сховище і USB-накопичувачі». Потім знайдіть пункт «Дані кешу». Ви будете здивовані, як багато місця він займає. Натисніть на цей пункт і підтвердіть очистку кешу. По завершенні операції спробуйте ще раз завантаження бажаної утиліти.

Очищення кеш-пам'яті - дієвий спосіб для звільнення пам'яті на пристрої

При бажанні можна видаляти не весь кеш, а тільки кеш окремих програм. Щоб зробити це, перейдіть до налаштувань, виберіть категорію «Додатки». У списку, знайдіть потрібне і тапніте по ньому. На екрані «Про програму» виберіть пункт «Сховище», а потім натисніть «Очистити кеш». Якщо помилка стала з'являтися після установки оновлень конкретної програми, спробуйте також натиснути кнопку «Стерти дані».

переміщення програм

Наступне, що ви можете зробити, щоб позбутися від помилки - перемістити програми на карту пам'яті або ж видалити їх з самого пристрою. Перевірте список всіх ігор і утиліт в списку програм. Цілком ймовірно, що знайдуться програми, якими ви вже не користуєтеся. Програми, що зберігаються у внутрішній пам'яті смартфона, можна перенести на microSD-карту. Щоб зробити це, просто натисніть кнопку «Перемістити на SD-карту».

Натискайте на кнопку «На карту пам'яті SD»

Тепер перейдемо до більш радикальних методів. Майте на увазі, що розглянуті нижче способи можуть незначно порушити роботу певних компонентів, так що використання подібних методів залишається на ваш страх і ризик.

видалення оновлень

Перший з таких способів - це видалення оновлень. Перейдіть до списку утиліт в налаштуваннях. Виберіть «Сервіси Google Play». Перейдіть до сховища. Видаліть там дані і кеш, після чого поверніться до попереднього екрана, відкрийте меню та натисніть «Видалити оновлення». Потім виконайте все в точності для «Google Play Маркет». Після цього спробуйте знову встановити бажану гру або утиліту. Якщо з'явиться пропозиція оновити сервіси Google Play, погодьтеся на поновлення.

Видаліть оновлення додатків

Якщо ви отримали права root на своєму смартфоні, вам може допомогти очищення папки data. Крім root-прав, вам знадобиться ще й файловий менеджер. Зайдіть в папку з додатком, яка знаходиться по шляху data / app-lib, і видаліть звідти каталог lib. Якщо такий спосіб не дав бажаного результату, зітріть всю папку з додатком з розділу app-lib. Більш докладно про збільшення пам'яті читайте тут.

підсумки

Тепер ви знаєте, як виправити помилку «Недостатньо місця в пам'яті пристрою». Як бачите, позбутися від такої помилки досить просто. Пишіть в коментарях, чи була корисною для вас ця стаття, розповідайте іншим користувачам про те, як ви впоралися з цією проблемою, і питайте, якщо щось з матеріалу статті залишилося незрозумілим для вас.