Конвертація djvu в Word

Скановані книги, збережені у вигляді картинок, займають великий обсяг пам'яті, тому їх часто поєднують в один файл з розширенням djvu. Він мало важить, зручний при зберіганні. Спочатку розширення призначалося для зображень, але використовувати його для електронних книг виявилося цілком практично і доцільно. Але іноді виникає питання про те, як перевести djvu в Word? Це необхідно зробити, коли потрібно внести зміни в файл, адже при перегляді у вигляді зображення текст можна редагувати, щось додавати, видаляти.

Djvu представляють собою шари зображень і тексту. Якщо текст накладено зверху, то його можна легко перетворити. Ми розповімо, як з djvu зробити Word.

Копіювання текстового шару

  1. Скачайте підходящу для перегляду програму - DjVu Reader.
  2. Відкрийте через неї потрібний текст з форматом djvu.
  3. Зверху на панелі є кнопка, що виділяє фрагмент тексту. Якщо вона активна і її можна натиснути, значить, є поверхневий шар, який можливо скопіювати.
  4. Натиснувши кнопку, виділіть уривок, скопіюйте його.
  5. Відкрийте нову сторінку в текстовому редакторі.
  6. Натисніть зліва на верхній панелі кнопку вставити або скористайтеся функціональними клавішами Ctrl + V. Також можна натиснути на лист правою кнопкою і потім в меню на "Вставити».

застосування DjvuOCR

Не завжди в цьому розширенні є текстовий шар. Якщо його немає, то як скопіювати текст з djvu в Word?

Допоможе спеціальна програма. Конвертувати - означає перетворити в інший формат, змінити властивості. Такий утилітою може стати DjvuOCR. Програма переведе розширення djvu в будь-який графічний формат, наприклад, в PDF, який вже потім можна перетворити через спецпрограми, наприклад, через ABBYY FineReader. Недолік цього шляху в його трудомісткості, складності, так як застосування FineReader потребують великих затрат часу, а не завжди старі версії справляються із завданням. Перевага в тому, що можливості програми ABBYY FineReader досить широкі, тому допоможуть вам максимально розпізнати текст і його нескладно буде коригувати.

Є аналогічні онлайн-конвертори, які допомагають перевести файл в текст. Перевага їх в тому, що вони працюють досить швидко. Однак для роботи з ними необхідний Інтернет. І будьте обережні, так як можна потрапити на сайти, що поширюють віруси або на всіляких шахраїв, що пропонують через SMS вислати якийсь код.

Використання одного конвертора

Є спеціальний конвертор для цього типу документів, відразу переводить зображення в потрібний формат - DjView. Вам достатньо знайти і завантажити одну програму, а не йти обхідними шляхами. Розглянемо, як файл djvu перевести в Word за допомогою цієї програми.

  1. Відкрийте файл через конвертор.
  2. Натисніть кнопку «Експорт».
  3. З'явиться вікно, яке пропонує спочатку вибрати експортований діапазон: весь документ або одну або кілька сторінок.
  4. Внизу в розділі результат в списку виберіть «Документ DOC».
  5. Якщо потрібно, встановіть додаткові налаштування.

Ваш документ буде перетворений в Word.

Отже, перший спосіб, описаний нами, - найшвидший, а останній - більш точний і практичний. Але в будь-якому випадку вам потрібно застосовувати спеціальні утиліти - без них не обійтися. Уважно вивчіть всі способи, якими можна перевести один формат в інший, потім вибирайте зручний для вас. Незважаючи на гадану складність, кожен користувач цілком здатний впоратися із завданням і зробити необхідні операції.