Де знаходиться папка «Робочий стіл» в Windows

У Windows починаючи з 95, закінчуючи 10 незмінно присутній робочий стіл. Десктоп, як його ще називають, займає чи не головне місце в системі. Це простір, який бачить користувач, включаючи ПК. На ньому розташовуються ярлики більшості встановлюються програм, і саме він нещадно засмічується різними файлами і каталогами під час діяльності.

При цьому робочий стіл при всіх метаморфози, які ведуть нас від первісних систем до Windows 10, не зазнав ніяких істотних змін за 20 з гаком років. Хоча вони, безперечно, були, але в цілому - тільки косметичні. Сутність же десктопа не зміна - це до сих пір центральне для користувача місце на комп'ютері, за фактом представляє собою лише одну з директорій всієї операційної системи. Про це багато хто не знає і коли стикаються, не можуть знайти «папку» головного екрану.

Якщо вам знадобився каталог з вмістом робочого столу - ми підкажемо, де його розшукати

Як знайти папку в директорії

Як уже сказано вище, робочий стіл - звичайна папка, яка має досить велику кількість інших папок і файлів, правда, більш затребуваних користувачем, ніж інші. Шукати цей каталог в різних операционках майже однаково просто.

Щоб знайти десктоп в Windows XP, Vista і 7, відмінно послужить ярлик «My computer», він знаходиться прямо на головному екрані.

  1. Відкриваємо «Мій комп'ютер».
  2. Заходимо в системний диск (за замовчуванням це диск «C»).
  3. Знаходимо там «Users» або «Користувачі».

  4. Там вибираємо папочку з ім'ям нашого юзера.
  5. Нарешті, там буде присутній шуканий «Робочий стіл» або «Desktop».

нові ОС

На Windows 8, 8, 1 і 10 процес несильно відрізняється. Однак для тих, хто звик до старих ОС, буде важкувато з відсутністю «My computer» на головному екрані. У Віндовс 10, як і в інших сучасних системах, всім заправляє встановлений за замовчуванням файловий менеджер - «Провідник». Насправді він був завжди, просто ми не звертали уваги на його присутність - всі вікна будь-яких каталогів відкриває якраз «Провідник». Але на Windows 10 йому навіть приділена спеціальна кнопка на нижній панелі у вигляді жовтої татка (вона теж часто присутня і у старих ОС, але не була затребуваною).

Натиснувши на цю іконку, ми потрапимо в вікно, де будуть показані останні використовувалися файли. Швидкий доступ до головної області ПК там часто розташований на панелі ліворуч, де також можна побачити загублений «Мій», а, вірніше, «Цей комп'ютер». Якщо немає, то відкриваємо «Цей ПК» і діємо за алгоритмом вище.

В панелі зліва ви знайдете шуканий каталог

Як бачите, папку «Робочий стіл» не складе труднощів знайти і починаючому користувачеві. А навіщо це робити? Якщо ви раптом вирішите швидко перекинути всі файли з робочого столу на знімний носій або кудись ще, то зручніше за все буде просто скопіювати папку через файловий менеджер, щоб не забути нічого зайвого. Це, напевно, найпростіше застосування для цієї теки.