Правильний вибір модему для комп'ютера або ноутбука

Дорогі друзі, якщо ви опинилися тут, значить, вам цікаво дізнатися, який інтернет-модем найшвидший. Відповісти на це питання відразу і однозначно не можна, так як вибір найбільш відповідного устаткування строго індивідуальний.

На які пункти необхідно орієнтуватися при виборі модему для комп'ютера і ноутбука?

Модеми та роутери сьогодні

У зв'язку з цим ми розглянемо ряд деяких категорій (або ж критеріїв) за якими можна підібрати пристрій для своїх особистих потреб. А в кінці ви вже самі зможете відповісти на своє ж запитання про те, який краще модем для ноутбука або комп'ютера. Отже, наш план такий:

  • Спочатку ми підберемо тип обладнання: звичайний модем, Wi-Fi роутер або ж переносний модем.
  • Потім визначимо деякі особливості за вибором провайдера, якщо ви ще не підключилися. В іншому випадку цей блок, в принципі, можна пропустити.
  • В кінці ми розберемо деякі характеристики девайсів, які не можна обходити стороною.

Вибір типу обладнання

Як зазначалося вище, спочатку ми розберемося з типом обладнання. Якщо ви ознайомилися зі вступною частиною, то напевно вже знаєте, що існує три типи пристроїв, які відкриють вам доступ до інтернету. Розглянемо кожен з них:

  • Стандартні модеми. Вони добре знайомі тим, хто підключався до інтернету в перші його роки. Це пристрої, які одним портом під'єднують до комп'ютера, а іншим підключають до кабелю інтернету, що проводиться провайдером. Він дає можливість вийти в інтернет одному пристрою. Наприклад, якщо ви підключите його до ноутбука, то підключення до глобальної мережі буде можливо тільки з нього. Такий тип обладнання підійде тим, у кого тільки один ПК, що потребує інтернеті.

  • Роутери Wi-Fi. Ці девайси сьогодні мають найбільшу популярність, так як практично в кожному будинку як мінімум більше одного гаджета, який має модуль бездротового зв'язку. Такі роутери відмінно навіть тим, у кого є тільки ноутбук. Справа в тому, що вони мають приймач Wi-Fi. Набагато зручніше жити без проводів, ніж користуватися звичайними модемами, опис яких наводиться в попередньому пункті. Навіщо тягнути за собою цілий кабель і коробку, якщо можна поставити один роутер і користуватися функціями інтернету в будь-якій кімнаті будинку? Дійсно, немає чого.

  • Переносний USB-модем. Щоб було простіше зрозуміти, відразу наведемо приклади таких пристроїв: модеми Білайн, Мегафон, МТС та інших стільникових операторів. Це девайси з сім-картою, що вставляються в комп'ютер або ноутбук через порт USB. Саме який модем USB краще, ви повинні вибрати самі, так як там все залежить вже від оператора. Трохи пізніше ми більш детально обговоримо цей момент.

    А що стосується типу користувачів, яким такий варіант буде більш зручний, скажімо так: це люди, які практично не сидять на одному місці, користуються постійно ноутбуком і потребують активного підключення до інтернету всюди. Також може прийти по душу тим, кому інтернет потрібен тільки на деякий час. Наприклад, ви залишилися в іншому місті на певний період часу, а підключеного інтернету в будинку немає: тоді просто вставляєте USB-модем в ПК і спокійно користуєтеся ім.

провайдери

Якщо питання про те, як вибрати модем для ноутбука виходячи з типу обладнання вже приблизно вирішене, то прийшла черга підібрати провайдера. Відразу скажемо, що вони абсолютно різні, в кожному місті є свій певний. Однак є і масштабні фірми, які мають філії по всій Росії. Наприклад, Ростелеком. Ця компанія надає величезний перелік телефонних послуг, в тому числі і підключення до інтернету. Говорити про те, що один провайдер кращий за інший не має сенсу: кожне місто і регіон має свої особливі характеристики. Різниця може бути навіть в межах одного району.

Тоді як варто вибрати? По-перше, найкращим способом буде опитування своїх друзів, знайомих, рідних і близьких. Бажано опитувати тих, хто живе з вами на одному районі. Дізнайтеся, послугами якого провайдера вони користуються, яка вартість їх тарифного плану, а також швидкість, що надається компанією. Зверніть увагу, що іноді

По-друге, ви можете безпосередньо поцікавитися цими даними у фахівців і консультантів, які працюють у філії вашого міста. Сьогодні обманювати потенційних покупців особливо ніхто не горить бажанням, так як можна втратити не тільки одного користувача, але і цілу групу інших. Наприклад, ви можете все розповісти про проблеми одного провайдера в рамках свого питання. Кожен виробник намагається зберегти свого клієнта.

Що стосується операторів стільникового зв'язку (для власників USB-модемів)? Тут вже треба дивитися на покриття мережі в тих зонах, де ви збираєтеся користуватися пристроєм. Уточніть роботу 3G і LTE в цих місцях, тому що сидіти через 2G в 2017 році вже якось не смішно навіть, хоча в деяких районах до сих пір є ця проблема. Ви будете чекати відкриття стартової сторінки будь-якого пошукового сервісу кілька хвилин. А в кінці вас і зовсім може чекати сюрприз, що час сеансу вийшло. Тому дивимося тільки в сторону мереж з високими швидкостями. Також зверніть увагу, що модем можна брати тільки того оператора, чию сімку ви будете туди вставляти: з картою Мегафон можна сидіти в інтернеті через модем Білайну або МТС.

характеристики роутера

Який вибрати модем для домашнього інтернету по його характеристикам? Тут головне - це пропускна здатність пристрою. Так ви підберете кращий модем для інтернету. Якщо він підтримує, наприклад, швидкість тільки до 50 мегабіт в секунду, а провайдер або стільниковий оператор може запропонувати вам реально працюючу швидкість в 100 мегабіт, то такий девайс вам однозначно не підходить.

Якщо ви вибираєте Wi-Fi роутер, то подивіться число одночасно підтримуваних користувачів мережі. Тобто, скільки апаратів може підключатися до нього і користуватися інтернетом в один і той же час. Також уточніть радіус дії: на скільки метрів поширюється інтернет-сигнал. Чим більше це число, тим краще, так як потужність сигналу, а значить і швидкість серфінгу, будуть вище.

За USB-модемів, в принципі, вище вже все сказано. Особливих критеріїв по характеристикам немає, так як оператори самі вибирають оптимальні варіанти параметрів.

висновок

Друзі, сподіваємося, що ви змогли визначити для себе який інтернет-модем краще підключити для будинку. Якщо ви відповісте на всі питання, які були детально висвітлені вище, то вам буде набагато легше підібрати необхідний для вас товар. Обов'язково поділіться з нами в коментарях своїм вибором. Розкажіть також про своє враження, досвід і думці.