Правильні способи усунення неполадки з запуском флешки - код 10

Працюючи за комп'ютером або ноутбуком, вам часто доводиться використовувати виконаний матеріал. Для перенесення інформації найчастіше використовують флешку. При підключенні незнайомого обладнання операційна система шукає драйвера для нього за своїми джерелами. Чи не кожне обладнання оперативка може прийняти, причиною тому є несумісність техніки, застарілість апарату.

В такому випадку висвічується системне повідомлення: флешка - запуск цього пристрою неможливий код 10. Крім флеш-носія такі проблеми можуть бути з відеокартою, клавіатурою, Wi-Fi-роутером і так далі. При першому підключенні нового пристрою відбувається автоматична його установка, ініціалізація. Але трапляються такі ситуації, коли запуск цього пристрою неможливий. Нижче детально викладаються способи для виправлення становища.

Способи усунення неполадки

При приєднанні накопичувача в папці Мій комп'ютер відображаються всі підключені елементи. У разі, коли система не може впізнати обладнання, необхідно зайти в Диспетчер пристроїв. Для цього потрібно відкрити Панель управління і зайти у вкладку Система. Не ідентифікована пристрій буде відзначено знаком оклику жовтого кольору. Цей модуль потрібно оновити.

Правим кліком миші натискаємо на нього, вибираємо Властивості. У випадаючому вікні зупиняємо вибір на драйвер. Так ви запустите Майстер додатків, який буде автоматично шукати порушення, виправляти. Комп'ютер повинен бути підключений до інтернету, щоб Майстер міг знайти більш нові модифікації драйверів, якщо необхідно.

Якщо такий метод не допомагає, скористайтеся наступними порадами:

  1. Перевірте працездатність приладу на іншому ПЕОМ.
  2. Якщо ви підключали незнайоме обладнання, проблемне, слід пошукати драйвера.
  3. Перезавантажте ПК, спробуйте повторити процедуру.
  4. Встановіть драйвера з офіційної сторінки заводу-виготовлювача.
  5. Якщо накопичувач нового зразка, а комп'ютерна система стара - поміняйте оперативку.
  6. Не використовуйте неякісні підробки.
  7. Поміняйте вхід для установки.

  8. Видаліть, заново переустановите.
ВАЖЛИВО. Для вирішення подібної проблеми доцільно дані, що зберігаються на флешці, зберегти на диску або іншому пристрої, щоб їх не втратити.

Ще одним способом усунення неполадки під час запуску флешки, коли сигнализируется помилка з кодом 10, неможливості завантажити пристрій, є чистка. Причинами несправності можуть служити:

  • Засмічення, запилення системного блоку;
  • Спотворення роз'єму.

Механічний метод запуску флеш-носія

Якщо ви все перепробували, але флешка не запускається, ОС видає знову помилку Код 10, є інший спосіб усунення. Для цього буде потрібно розібрати стінку системника і зробити такі маніпуляції:

  • Після відкриття стінки ви побачите два білих проводи - це дроти USB;
  • Поруч буде чорний дріт, що йде до картридеру. Висмикувати його з материнської плати;
  • Так ви відключили USB-носій;
  • Після цього ви можете спостерігати, що в папці Мій комп'ютер цього USB більше немає;
  • Залишається тільки ваш накопичувач переставити в інший порт;
  • Заходьте в Диспетчер завдань, знаходите в контролерах USB - MassStorageDevice.

Опис до накопичувача тепер буде без кольору і знак оклику. Відкривається одразу вікно підтверджує нормальну роботу накопичувача. У папці Мій комп'ютер тепер можна побачити всі програми. Таким же способом можна виправити ситуацію з жорстким диском.

Як запустити флешку і відновити дані

Однією з причин відмови роботи знімних носіїв служать віруси. Внаслідок шкідливого коду носій може працювати неправильно, стає неможливим отримати підступ до важливих відомостями на знімачі. Може допомогти елементарна перевірка антивірусної утилітою.

ВАЖЛИВО. Щоб захистити накопичувач від впливу вірусних програм, необхідно відразу після його покупки встановити антивірус.

Для відновлення даних потрібно форматування диска, а також скачування програми, їх в мережі дуже багато, для покрокового реанімування відомостей з USB.

Процес може бути сповільнений через несправного елемента або неправильного догляду за робочим інструментом, тоді запис в ПК -флешка код 10 запуск пристрою неможливий - допустима. Але дотримуючись вищепереліченим способам, ви позбудетеся від такої проблеми і не зіткнетеся з труднощами в майбутньому.