Установка Mac OS з флешки

На думку багатьох користувачів, ОС, представлена ​​корпорацією Apple, є найстабільнішою в світі. За продуктивністю і захисту від вірусних програм вона залишає далеко позаду і Windows, і Ubuntu. Статистика підтверджує цю інформацію, більш того, сьогодні оновитися до актуальної версії OS X можна безпосередньо з офіційного магазину Mac. Проте, інколи доводиться виконувати «чисту» установку, а для цього необхідно орієнтуватися в питанні, як встановити Mac OS з завантажувальної флешки. Давайте розберемося в цій темі разом!

В першу чергу потрібно завантажити інсталяційний образ і підготувати USB-накопичувач

Підготовка флешки в Windows

Метод підходить для систем 8, 7, Vista і навіть XP. Щоб виконати всі маніпуляції правильно, вам знадобляться такі елементи:

  • встановлена ​​ОС (підійде одна з перерахованих вище);
  • USB-накопичувач;
  • інсталяційний образ (* .DMG формат);
  • програма TransMac (підходить для розгортання систем до 10.8.Х).

Перш за все, потрібно встановити TransMac. Користуватися цією програмою можна як платно, так і безкоштовно (пробний період становить всього два тижні).

Після інсталяції запустіть додаток від імені admin, клікніть правою кнопкою по флешці, що з'явилася у вікні програми, і виберіть «Форматувати диск - Форматувати з образу». Потім потрібно підібрати правильний шлях до файлу з розширенням DMG, натиснути клавішу «ОК», і дочекатися, поки система підготує завантажувальну флешку з Mac OS.

Час підготовки накопичувача залежить від швидкості інтерфейсу вашої флешки, розміру образу ОС, а також продуктивності системи на ПК. Після закінчення процесу на накопичувачі буде представлена ​​величезна кількість компонентів, які разом складають образ.

Використання флешки

Якщо у вас фірмове пристрій від Apple, то завантажитися з нього буде просто. Вам необхідно лише натиснути кнопку «Alt» (Option) при запуску ПК. Клавіша відповідає за запуск boot-менеджера, в якому слід вибрати флешку. Якщо ж ви плануєте спробувати силу Mac, але не хочете його купувати, а бажаєте встановити модну систему прямо з-під Windows, тоді настійно рекомендуємо скористатися одним з популярних EFI загрузчиков. Сьогодні великий попит мають програми PC-EFI, Clover, Chameleon.

Підготовка флешки в Mac

Якщо потрібно безпосередньо з-під Mac створити завантажувальний пристрій, підготуйте такі елементи:

  • «Машину» з передвстановленим Mac;
  • установник (офіційну збірку можна отримати в магазині Mac App Store, необхідно лише перейти в пункт «Оновлення»);
  • додаток DiskMaker X;
  • накопичувач на 8 Gb і більше (підійде виріб з інтерфейсом USB 2.0).

Програма DiskMaker X раніше носила назву Lion DiskMaker. Її можна безкоштовно завантажити з сайту виробника або App Store. Утиліта відмінно працює з різними версіями ОС для Mac, має зручний і зрозумілий інтерфейс, створення накопичувача відбувається буквально в кілька кліків.

Готувати накопичувач дуже просто. Перш за все, підключіть пристрій до ПК і виконайте форматування, потім запустіть утиліту для підготовки вироби.

У програмі потрібно вибрати систему, яку в майбутньому хочете встановлювати через USB, досить клікнути по «Select an install file». Установник зазвичай зберігається в папці «Програми», пропишіть до неї шлях.

На наступному етапі потрібно підтвердити бажання створити накопичувач, вибрати флешку і клікнути на «Continue».

Робота виконана, залишається тільки почекати, поки система виконає «прогін» файлів і зробить необхідний тип пристрою. Після закінчення процедури ви побачите відповідне повідомлення.

Також користувачі Mac можуть підготувати пристрій через термінал. Для такого варіанту досить тільки під'єднати в USB-порт прилад, перейменувати його в «Untitled», після чого завантажити установник з системою.

Важливий момент: Завантаження програмного забезпечення також необхідно перейменувати (нове найменування - Install).

Далі відкрийте командний рядок (пункт «Програми» в розділі «Програми») і введіть команду для старту процедури інсталяції. Процес триватиме кілька хвилин, після чого ви отримаєте готове рішення!

підсумки

Розрізняють багато способів, скориставшись якими можна підготувати завантажувальну флешку з Mac OS. Вирішити питання можна різними варіантами: і перебуваючи в Windows, і як Apple-користувач. Процедура дуже схожа, відрізняються тільки кошти, які допомагають підготувати флешку.