Запуск ігор PSP на PS Vita

PlayStation Vita - портативна ігрова консоль Sony, яка прийшла на зміну PlayStation Portable. Більш потужна, технічно досконала, з прекрасною графікою і продуктивністю. Але з самого початку з одним істотним мінусом, невеликим вибором ігор. Соні останнім часом не дуже багато уваги приділяє напрямку кишенькових приставок, нових ігор з'являється мало, сюжет і рівень опрацювання викликають багато критики. Інша справа, PSP, яка свого часу підірвала ринок, накопичивши величезна кількість популярних ігор прекрасної якості.

Як виконати запуск ігор PlayStation Portable на консолі PlayStation Vita.

Можливо, з огляду на брак нової приставки, Sony створила можливість виробляти запуск ігор PSP на PS Vita. Крім того, після злому нової консолі грати в ігри PSP на PS Vita можна без обмежень і безкоштовно за допомогою спеціальних програм.

Розглянемо два способи пограти в старі ігри на новій консолі:

  1. Купити і запустити їх з PlayStation Store.
  2. Перепрошити Віту, скачати ігрові файли і запустити за допомогою спеціального програмного забезпечення.
ВАЖЛИВО. Пам'ятайте, що встановлюючи нерідні прошивки на консоль, ви втрачаєте гарантію Соні. Якщо приставка в результаті втратить працездатність, ніхто не компенсує її вартість, навіть якщо вона була абсолютно новою. А також якщо ви купуєте вже зламану Віту, заводський гарантії не буде. Можливо, фірма-продавець надасть вам якісь гарантії, але за фактом будь-які маніпуляції такого характеру виконуються на ваш страх і ризик.

Установка ігор ПСП на Vita доступна абсолютно легально з PlayStation Store:

  1. Зайдіть в PlayStation Store і завантажте програмне забезпечення PSP.
  2. Завантажуєте і встановлюєте з PS Store гру PSP. Або запускаєте, якщо у вас раніше була ПСП і ви купили її в PS Store.

  3. Якщо необхідно, виконайте настройку програми PSP Game:
  • Відкрийте програму.
  • Натисніть і тримайте кнопку PS, в розпочатому швидкому меню виберіть «Налаштування».
  • Білінійна фільтрація відповідає за згладжування зображень. На Vita, яка володіє більш високою роздільною здатністю, графіка ПСП може виглядати грубої. Для поліпшення якості зображення включите цю функцію.
  • Правий джойстик: призначте функції PSP, наприклад, напрямки або міні-джойстика, на правий.
  • Камера: можна вказати, яку камеру буде використовувати системи. Оскільки PS Vita оснащена двома камерами, задньої і передньої.

  • Підбір кольорів (тільки для систем PCH-1000). Дозволяє наблизити технологію екрану PS Vita до колірного простору рідкокристалічного екрана PSP. Це зробить картинку більш схожою на ту, що була на оригінальній приставці. Іноді ця функція, навпаки, погіршує зображення, спотворюючи відтінки. Досвідченим шляхом оберіть, використовувати функцію чи ні.
  • Можна призначити команди кнопок ПСП сенсорному екрану Віти.
  • Видалення матеріалів PS Game. Можна включити цю функцію, щоб програма видаляла матеріали, створені в процесі гри, з карти пам'яті.

Можна також встановити додатки PSP на Vita, підключивши її до PS3, якщо ви попередньо завантажили їх туди з Store або своєї старої PSP. Для цього просто підключіть консоль до PS3, зайдіть в Applications, далі в PSP Applications і виберіть одну або кілька ігор зі списку. Після цього відключіть портативну приставку і можете грати.

ПОРАДА. Грати в старі ігри PSP, які встановлені з PS Store на консоль PS Vita, просто і не пов'язане з будь-якими маніпуляціями з самою системою. Однак, по-перше, за скачування доведеться заплатити. А по-друге, вибір ігор, які можна запустити таким чином, обмежений.

Копіювання з комп'ютера

Ще один спосіб ставити старі ігри PSP на Vita - це використовувати спеціальну прошивку і програмне забезпечення. В інтернеті є маса інструкцій, як самостійно перепрошити Vita, бази даних різних програм, необхідних для цього. Можна також звернутися в спеціальний сервіс або придбати вже перепрограмувати консоль.

Є два способи, як встановити ігри з комп'ютера:

  • Через Wi-Fi по FTP. Для цього достатньо закинути образ ISO в папку \ ISO.
  • Через програму Open CMA, що дозволяє обійти Content Manager Assistant і додаток PS Vita «Управління даними». За допомогою цієї програми ви запишете дані в папку \ PSP \ SAVEDATA, а після цього вже в самій консолі їх потрібно перенести в потрібне місце.

Залежно від різних версій прошивок гра для PSP запускається з наступних можливих розташувань:

  • \ ISO;
  • \ PSP \ GAME;
  • \ PSP \ VHBL;
  • \ PSP \ SAVEDATA;
  • \ PSP \ SAVEDATA \ TNV_54321.

Для коректного копіювання дотримуйтесь наступних правил:

  • Перевіряйте наявність достатньої кількості місця для копіювання та переміщення файлів на консолі.
  • Назви файлів повинні складатися тільки з великих літер англійського алфавіту і цифр і налічувати не більше ніж 8 символів.

Для успішного запуску на перепрошитого приставках скористайтеся інструкцією до вашої версії прошивки. Тут наведено лише загальний алгоритм і принцип дії. І пам'ятайте, що використання таких способів сумнівно і ризиковано.

Таким чином, якщо ви придбали нову консоль PS Vita, то ви без проблем на ній зможете пограти в ігри від старої PSP, скопіювавши їх або через Store, або через PS3, або з комп'ютера по мережі Wi-Fi. При цьому в приставці передбачено кошти оптимізації зображення під сучасне «залізо». А також можна налаштувати зручне управління, враховуючи змінився інтерфейс PS Vita.