Як писати римські цифри в Ворді

У процесі роботи з текстовим редактором Microsoft Word користувачам доводиться стикатися з різноманітними завданнями і труднощами. Деякі з них можуть бути досить банальними. Досить часто користувачі цікавляться, як поставити римські цифри в Word. Цьому питанню і присвячена ця стаття. Давайте розбиратися. Поїхали!

Для вставки додаткових символів є свої комбінації клавіш

Перший спосіб - набрати вручну. Цей варіант найпростіший. Римські цифри виглядають як деякі латинські букви. Тому досить перемкнути мову на «Англійська», включити CAPS LOCK або затиснути клавішу Shift і ставити цифри в потрібному форматі, комбінуючи між собою букви «i», «v» і «x». Для складання великих чисел вам знадобляться літери «m», «c», «e», «l». З цього можна скласти всі необхідні значення: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, і так далі.

Якщо необхідно зробити таку нумерацію для списку, то якшо по кнопці нумерації, виберіть зі списку варіант з нумерацією римськими цифрами.

Суть наступного варіанта полягає в написанні формули. Такий спосіб вважається більш правильним. Встановіть значок курсору на тому місці, де хочете поставити число і скористайтеся комбінацією клавіш Ctrl + F9. У з'явилися фігурних дужках без лапок введіть наступне: «= арабська цифра \ * ROMAN» і натисніть F9. Якщо ви напишіть «roman» маленькими літерами, то і отримане число також буде нижнього регістра. Наприклад, вводимо {= 1234 \ * ROMAN}, натискаємо F9 і отримуємо MCCXXXIV. Дуже зручно використовувати такий підхід, якщо вам потрібно вказати велике число, але ви не знаєте, як воно має виглядати в римському форматі. Використовуючи такий підхід, можна переводити будь-які арабські значення, без обмежень, аж до 1000, 10000 і більших.

Існує альтернативний спосіб, який полягає в тому, що ви знаходите в інтернеті значення в потрібному форматі, копіюєте і вставляєте їх у текст.

Ознайомившись з цим простим матеріалом, ви без труднощів зможете написати в Ворді римські числа. Ця проблема більше не поставить вас в глухий кут. Скористайтеся найбільш зручним для вас способом із запропонованих. Пишіть в коментарях чи допомогла вам стаття і питайте все, що цікавить по розглянутій темі.